Închide

Telefonul Dorel. Un nume care face cât trei campanii de promovare

utok dorel
utok dorel

M-a nedumerit întotdeauna hotărârea cu care unii dintre cei mai mari fabricați de electronice se încăpățânează să își boteze unele produse cu înșiruiri stranii de cifre și litere, imposibil de reținut.
Cutare Smart TV de 2000 de euro nu se numește „Evolution” sau ”Crystal”, ci „XL9786H”  sau  „CLT61LT”.  Un aspirator performant nu iese pe piață cu o denumire omenească, să zicem „Elephant”, ci îl găsim în magazine botezat în limba robotică, gen „seria 9821X”.

UTOK, divizia producătoare de electronice a distribuitorului SKIN, a dat lovitura în comunicare astăzi. În toate media online (Social Media, site-uri, bloguri), produsul de care se vorbește cel mai mult acum este smartphone-ul Dorel. Fără să fie vreo campanie (sau dacă este vreuna, să-mi spuneți voi.)

„Dorel” este un telefon accesibil (599 de lei), cauciucat, rezistent la praf, apă, șocuri. Destinat deci celor care nu lucrează prin birouri.
Denumirea mi se pare foarte inspirată. Dorel, muncitorul nepriceput și cam leneș, promovat în clipurile numai știu cărei băuturi, a devenit un personaj național deja, emblematic, cunoscut de toată lumea și, important, bucurându-se uneori de o doză de simpatie, deși face numai belele.

utok dorel

Prin denumirea aleasă pentru smartphone, UTOK își localizează foarte bine telefonul, îl targetează precis și îi binedispune pe potențialii consumatori.
Știm cu toții că telefoanele „românești” sunt proiectate și produse în China – câteodată în fabrici obscure, iar ideea producătorilor de a le da nume pompoase în limbi străine aduce cu pofta unui proaspăt părinte rrom de a-și înscrie progenitura la Starea Civilă sub numele de Brusli.

Date despre noile telefoane UTOK: UTOK Dorel, UTOK Explorer

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. eu cred ca numele dorel nu face nici cat o singura campanie publicitara, daramite cat 3. Bun, se vorbeste despre el, dar esentilul este daca il va cumpara lumea, ceea ce nu prea cred. Desigur, mi-as lua un aspirator elephant, dar nu cred ca mi-as un telefon Dorel.

    Cred ca denumirea Dorel in cazul acestui telefon, nu culege roadele nimanui, pentru ca telefonul e doar o alta gluma cu Dorel, dar nu la fel de buna ca cele de la coniac. Nu cred ca va avea mare succes.

    Cred ca ar fi parut mult mai interesant in ochii multora daca s-ar fi numit „structo” sau „structo+”.

  2. Si cine-si cumpara un telefon care se numeste Dorel?

  3. #3 Comentariu nou

    Eu l-am cumparat si deja l-am scapat pe jos de vreo 2 ori. Nu pentru ca nu sunt atent, dar pentru a confirma rezistenta lui. Util in expeditii si drumetii

Adaugă comentariu