Închide

Ce vrei să cauți?

Mihai Pohonțu, numit vicepreședinte Samsung pentru Emerging Platforms

mihai pohonțu
mihai pohonțu

Acum un an, mă întâlneam la București cu unul dintre cei mai mai de succes români din industria IT mondială: Mihai Pohonțu, vicepreședinte pe atunci al Walt Disney, divizia de jocuri.
Astăzi, Business Magazin anunță că Mihai Pohonțu a fost cooptat în top managementul Samsung, ca vicepreședinte pentru Emerging Platforms la nivel mondial.

mihai pohonțu

Câteva idei din interviul cu Mihai pe care l-am realizat la început de februarie 2014:

Părinții mei și-au vândut apartamentul ca să mă susțină în facultate la University of California. Aveam bani însă doar pentru a plăti taxele pentru primii doi ani.
La Los Angeles a trebuit să mă descurc singur. Așa că am muncit, mai mult sau mai puțin la negru: am vândut pizza, am fost ospătar, am lucrat la Coffee Bean. Știu încă să fac un latte foarte bun. Am învățat să supraviețuiesc în America.

Școala ar trebui să-i învețe pe copii să interpreteze informația. Nu să învețe pe dinafară o poezie, ci să extragă substanța, să gândească: care este mesajul, ce îți inspiră poezia, care este istoria creării ei. În liceu, la Colegiul Național George Coșbuc, am făcut doi ani la secția Real și apoi m-am transferat la Uman. Nu-mi plăcea învățatul mecanic, bazat pe memorizare. La Uman am întâlnit profesori excepționali de istorie, literatură. Acolo m-am regăsit.

Întregul interviu, aici.
Pagina de Facebook a lui Mihai, aici.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu