mihai pohonțu

Acum un an, mă întâlneam la București cu unul dintre cei mai mai de succes români din industria IT mondială: Mihai Pohonțu, vicepreședinte pe atunci al Walt Disney, divizia de jocuri.
Astăzi, Business Magazin anunță că Mihai Pohonțu a fost cooptat în top managementul Samsung, ca vicepreședinte pentru Emerging Platforms la nivel mondial.

mihai pohonțu

Câteva idei din interviul cu Mihai pe care l-am realizat la început de februarie 2014:

Părinții mei și-au vândut apartamentul ca să mă susțină în facultate la University of California. Aveam bani însă doar pentru a plăti taxele pentru primii doi ani.
La Los Angeles a trebuit să mă descurc singur. Așa că am muncit, mai mult sau mai puțin la negru: am vândut pizza, am fost ospătar, am lucrat la Coffee Bean. Știu încă să fac un latte foarte bun. Am învățat să supraviețuiesc în America.

Școala ar trebui să-i învețe pe copii să interpreteze informația. Nu să învețe pe dinafară o poezie, ci să extragă substanța, să gândească: care este mesajul, ce îți inspiră poezia, care este istoria creării ei. În liceu, la Colegiul Național George Coșbuc, am făcut doi ani la secția Real și apoi m-am transferat la Uman. Nu-mi plăcea învățatul mecanic, bazat pe memorizare. La Uman am întâlnit profesori excepționali de istorie, literatură. Acolo m-am regăsit.

Întregul interviu, aici.
Pagina de Facebook a lui Mihai, aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close