Închide

Ce vrei să cauți?

Traficul mobil de Internet în România: 9% din total

Traficului de Internet pe mobil în totalul accesărilor de pagini web a crescut de peste trei ori în ultimii doi ani în Europa Centrală și de Est – de la 3% în 2012 la 10% în 2014.

În România, doar 9% din totalul paginilor de Internet sunt accesate de pe smartphone și tabletă, la egalitate cu Rusia, Bulgaria și Belarus.
Campioană este Croația (20%) – indică cel mai recent studiu regional realizat de Gemius.

Mobile page views in CEE by countries

Obiceiurile de folosire a Internetului în funcție de dispozitiv

În timpul săptămânii, în Europa Centrală și de Est,  52% din traficul de pe PC este generat în timpul orelor de lucru (între 8 și 17).

În week-end, pattern-ul se schimbă și traficul se înregistrează după-masă și seară.

În ceea ce privește tabletele, în timpul săptămânii acestea sunt utilizate mai ales după-masă, între ora 18 și ora 23, pe când în week-end sunt folosite de-a lungul întregii zile, de la 9 dimineață la 11 seară, cu un maxim de intensitate între 10 și 11 p.m.

Smartphone-urile sunt folosite în mod egal de-a lungul întregii zile, dar ating un vârf între 9 și 11 p.m. în timpul săptămânii și între 9 și 10 p.m în weekend.

hourly distribution of pages Internet PC versus mobile

Apple, lider pe segmentul tablete. Samsung, gigantul pe smartphones

Atât în România cât și în regiune, Apple este cel mai popular producător de tablete: în iunie 2014, 71% dintre afișările din România s-au generat de pe iPad.
Totuși, iPad își pierde treptat pozitia de lider în Europa Centrala și de Est, datorită creșterii în popularitate a tabletelor Samsung.

top 3 tablets

Pe piața de smartphones, Samsung este lider incontestabil: 45% din afișările din România din iunie 2014 s-au înregistrat de pe telefoane Samsung.

top 3 smartphones

 

Raportul complet se poate descarca gratuit de aici.

Gemius, companie de cercetare și consultanță online în Europa și Orientul Mijlociu este originară din Polonia, Gemius s-a extins în regiunea EMEA și  opereaza în 35 de tari.
Mai multe informații găsiți pe : www.gemius.com

Articole populare Ultima luna

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. Eu cred ca este gresit clasamentul, procentul este prea mic pentru Romania. Pentru celelalte tari nu stiu, dar pentru tara noastra nu cred ca este corect procentul, parerea mea.

  2. Imi vine foarte greu sa cred ca doar 9% din totalul paginilor de internet accesate de romani sunt accesate de pe mobil&tableta. ANCOM a „numarat” peste 10 mil. conexiuni la internetul mobil doar in banda larga (http://www.ancom.org.ro/peste-2-milioane-de-conexiuni-la-internet-mobil-de-mare-viteza-n-plus-n-decursul-unui-an-de-zile-_5339); Ericsson – intr-un studiu publicat aici, pe blog, (http://www.victorkapra.ro/2014/12/romanii-internetul-studiu/) – arata ca 68% dintre romani intra pe internet de pe smartphone. Am putea lua in considerare chiar si date din piata de e-commerece: 32% din vizitele pe emag.ro vin de pe smartphones&tablete cu o previziune de depasire a traficului pe PC anul asta (http://www.victorkapra.ro/2014/12/emag-mobil/).

Adaugă comentariu