IntegralEDU

Învățământul superior este gratuit în Danemarca, iar Guvernul Marii Britanii oferă împrumuturi pentru taxa la universități (9000 de lire sterline anual), împrumut care va fi rambursat doar când absolventul își găsește un loc de muncă.
Aceste forme de sprijin sunt valabile și pentru studenții români admiși la universitățile din cele două țări.
Numărul studenților români în străinătate este de aproximativ 45.000 și numărul lor crește de la an la an. Universitățile preferate de români sunt cele din Marea Britanie.

Informații pentru tinerii care vor să studieze la universități din străinătate:

World Education Fair, târgul la care vin să își prezinte programele universități de elită din întreaga lume, va avea loc în acest weekend, 21 și 22 februarie, la hotel Athénée Palace Hilton din București, între orele 10.00 și 17.00. La târg sunt așteptați să participe, gratuit, toți tinerii (sau părinții lor) interesați să studieze la o facultate de elită din străinătate.

La această ediţie vor participa peste 40 de universităţi din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Austria, Grecia, Spania, Elveția și, în premieră, reprezentanți ai unor universități din Italia, Liechtenstein și Noua Zeelandă. Reprezentanții acestora le vor oferi studenților și elevilor de liceu toate informațiile necesare despre studiile universitare de licență, master și MBA.

IntegralEDU

O premieră la acest târg sunt patru universități din Italia, Università degli Studi del Piemonte Orientale “Amedeo Avogadro”, Universitatea din Pisa, MIP Politecnico di Milano și University of Rome Tor Vergata. Tot în premieră vor participa la acest târg University of Liechtenstein și o universitate cu renume în domeniul hotelier din Noua Zeelandă, Pacific International Hotel Management School.

World Education Fair este organizat de IntegralEdu, cea mai mare companie de consultanță educațională din România, reprezentând peste 250 de instituții de învățământ din Europa și Statele Unite.

„Prezența în număr din ce în ce mai mare a universităților din străinătate la târg arată interesul crescut de a cunoaște și de a dialoga direct cu elevii și studenții români interesați să studieze în afara țării. Avem deja universități care participă în mod regulat la târgul nostru, cum ar fi University of Groningen din Olanda, Swiss Education Group din Elveția și Universitatea Sunderland din Marea Britanie”, a declarat Svetlan Danev, General Manager IntegralEdu, compania care organizează în fiecare an World Education Fair.

Top 3 destinații de studiu căutate de tinerii români

Reprezentanții IntegralEdu estimează că, în acest moment, peste 45.000 de studenți români studiază în străinătate, destinația preferată rămânând în continuare Marea Britanie. Numărul elevilor și studenților români care au ales să aplice pentru a studia în această țară a crescut cu 25% în 2014 comparativ cu 2013, de la  2.340 de aplicanți la 2.930. Deși condiţiile de admitere în universitățile britanice s-au înăsprit, acestea sprijină tinerii români care doresc să studieze prin programe de informare și consultanță, pentru a pregăti toate detaliile necesare admiterii și pentru a alege universitățile potrivite. Guvernul Marii Britanii oferă până la 9.000 de lire sterline pe an pentru studii de licență, rambursabili doar după terminarea studiilor, găsirea unui loc de muncă și atingerea unui anumit nivel salarial. În topul primelor trei destinații de studiu se mențin, pe lângă Marea Britanie, Danemarca și Olanda.

Cele mai căutate specializări

Specializările căutate de românii care pleacă să studieze în străinătate sunt arhitectură, economie, IT, drept internațional, drept european, turism și cele cu profil tehnic. Tendința ultimilor ani a fost adaptarea specializărilor la situația actuală a economiei și a solicitărilor pieței, pentru ca studenții să fie pregătiți pentru viitoarele joburi.

Gradul de angajabilitate

Pentru a atrage cei mai buni studenți, din ce în ce mai multe universități aleg să facă publice date statistice referitoare la gradul de angajabilitate al absolvenților lor. The Guardian, de exemplu, este o sursă importantă de informații de unde viitorii studenți pot afla gradele de angajabilitate pe care le oferă universitățile vizate din Marea Britanie. Pentru 2015 în top se află Cambridge University, Oxford și St. Andrews cu rate de peste 79%.

 Informații și pentru cei din provincie

Elevii și studenții care nu au cum să ajungă în acest weekend la World Education Fair organizat la Athénée Palace Hilton din București pot totuși să afle mai multe informații despre cele mai bune universități din lume în săptămâna următoare, 23 – 27 februarie, când reprezentanții IntegralEdu se vor afla în următoarele orașe:

23 februarie – Ploiești – Hotel Central Ploiești

24 februarie – Brașov – Kronwell Hotel

25 februarie – Piatra Neamț – Central Plaza Hotel

26 februarie – Suceava – Hotel Zamca

27 februarie – Iași – Grand Hotel Traian

Toate aceste evenimente au loc în intervalul 18.00 – 20.00.

Despre IntegralEdu

Grupul de firme INTEGRAL are o experienţă de 23 de ani în consilierea elevilor, părinţilor şi a tuturor celor interesaţi de alegerea celor mai bune programe educaţionale şi instituţii de învăţământ din străinătate, studii gimnaziale, liceale, universitare și centre de limbi străine. Prezentă pe piața locală din anul 2009, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanță în educație din România și reprezintă peste 250 de instituții de învățământ de top din Europa și SUA. IntegralEdu organizează cele mai mari târguri de consultanţă educaţională pentru studii în străinătate în cadrul cărora elevii, studenții şi părinţii acestora au ocazia să întâlnească reprezentanţii unor şcoli şi universităţi de prestigiu din întreaga lume.

 Următoarele evenimente organizate de IntegralEdu

World Education Fair – târg de tabere de limbi străine şi licee de elită București

14 – 15 martie 2015, București

16 martie 2015, Constanța

17 martie 2015, Galați

Pentru mai multe informații puteți accesa www.integraledu.ro, www.world-education.ro și pagina de FB www.facebook.com/integraledu.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close