Clădirea Urban Spaces se află pe strada Dogarilor și este creația ADN Biroul de Arhitectură:

Cel mai important concurs de arhitectură din Europa,  Premiului Uniunii Europene pentru arhitectură – Mies van der Rohe  2015, a selectat proiectul românesc Urban Spaces pe o listă scurtă a celor mai bune 40 de creații arhitecturale dintre 420 înscrise.
Din acest shortlist, doar două sunt proiecte rezidențiale.

Proiectul cu care ADN Birou de Arhitectură este nominalizat la premiul Mies van der Rohe s-a găsit pe lista scurtă a unor alte competiții internaționale de renume precum World of Architecture Festival.

Dogarilor_Urban Spaces

Clădirea Urban Spaces oferă o imagine contemporană asupra locuințelor, precum și flexibilitate și diversitate pentru ocupanții acestora. Prin spații relativ mici, completate de spații comune mai largi, dar și printr-o tipologie diferită a apartamentelor, locatarii se pot bucura de o alternativă adecvată pentru centrul orașului actual. Un proiect ce anticipează trendurile în locuirea urbană, Urban Spaces aduce orașului un rol principal în viața tot mai aglomerată a locuitorilor săi.

În faza finală a competiției vor intra numai 5 proiecte, iar acestea vor fi anunțate la Londra, la sfârșitul lunii februarie. Lucrările participante pot fi vizitate la Barcelona School of Architecture până pe data de 19 martie. Câștigătorul marelui premiu Mies van der Rohe va fi desemnat de un juriul specializat, în urma prezentării proiectelor pe 8 mai, în Barcelona.

Urban spaces bucharest

ADN Birou de Arhitectură a fost înfiinţat în anul 2003 şi este condus de arhitecţii Andrei Şerbescu, Adrian Untaru şi Bogdan Brădăţeanu. La finele anului trecut, biroul a lansat albumul „Locuind împreună, 6 blocuri de ADN BA”, ce conține o prezentare detaliată a celor mai renumite clădiri bucureştene semnate de companie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close