ponderas hospital

Parcă mai prinzi curaj cum că se pot întâmpla minuni în România.

Am stat o zi întreagă într-un spital din București, spital cum nu există nicăieri în Europa de Est.
Ponderas Hospital este unic în regiune, fiind acreditat ca Centru de Excelență în Chirurgie atât de UE cât și de SUA, după auditări și verificări laborioase timp de doi ani
Am avut ocazia în ultimii ani să trec prin câteva spitale din România și din străinătate, dar dotările hi-tech pe care le-am văzut la Ponderas Hospital nu le-am întâlnit nicăieri. Sunt cele mai moderne din lume la ora aceasta.
Vă dau doar două exemple:  medicii operează cu aparatură 3D (da, tehnologia video de care vorbim doar în televiziune și cinema), iar instrumentarul laparoscopic de incizie este controlat de computere.

Un clip teasing deocamdată, povestea pe larg aici, pe blog, mâine.
Avertisment: în clip sunt imagini din timpul operațiilor. Persoanele care au sensibilități în acest sens sunt rugate să nu se uite.

5 Comments

  1. mihalache valentina

    mi-as dori si eu din tot sufletl sa pot ajunge sa ma operezpt ca as gasi rezolvarea multor pb pe care le am;apnee ,hipertensiune,migrene care in ultiml timp sunt f dese insa fara ajutor de la cas nu am sa reusesc niciodata

  2. E placut sa vezi ca si in Romania au fost entitati dispuse sa investeasca si sa aduca ceva bun. Pentru mine inca pare ceva ireal sa existe ceva aproape care sa ofere astfel de servicii. Chiar pare a fi scos din filme!

    De curiozitate, ce informatii ai despre preturile si usurinta cu care cineva poate avea acces la serviciile lor?

  3. Continua cu astfel de articole, le gasesc utile, majoritatea le am in bookmarks.

  4. Insfarsit.averm cu ce sa ne mandrim…Felicitari celor cu iniziativa.

  5. Nu va lasat impresionati de tehnologie. Ea nu rezolva decat mici probleme tehnice. Conteaza omul care manevreaza aparatura, integritatea lui, dorinta lui de a alege calea cea mai buna pentru pacient si nu calea cea mai profitabila pentru firma la care lucreaza si buzunarul propriu. Tehnologia sporeste mult costul ingrijirii medicale aducand un spor minim de calitate actului in sine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close