Portalul HotelGuru.ro* a sintetizat  7 sfaturi pentru planificarea unei vacanțe în România care să golească portofelul:

HotelGuru infografic

1. Călătoriile în timpul săptămânii
Vacanțele la începutul săptămânii (în special în zilele de luni, marți și miercuri) sunt mai ieftine, hotelierii fiind dispuși să reducă prețurile pentru a-și ține hotelurile ocupate.

2. Rezervările online
Hotelurile și pensiunile sunt prezente în mediul online, atât prin site-uri proprii de prezentare, cât și prin intermediul site-urilor de rezervări online care sunt agregatoare de unități și oferte de cazare, precum www.HotelGuru.ro – Cele mai multe dintre site-uri oferă discount-uri între 15-30% pentru rezervările online, față de rezervarea direct la recepție.

3. Vouchere și promoții speciale
Prețurile pot scădea între 30 -50% în perioadele care nu sunt foarte aglomerate, iar hotelierii folosesc aceaste campanii pentru a-și crește gradul de ocupare și pentru a se promova către baze de date de zeci de mii de pasionați de turism. Pentru românii care urmăresc frecvent site-urile de rezervări și au bani în permanență pe cardul bancar, variantă voucherelor se poate dovedi extrem de eficientă. Site-ul HotelGuru.ro, de exemplu, vinde la fiecare două săptămâni câteva zeci de astfel de vouchere de cazare la diferite hoteluri, prin promoții fulger care includ uneori și demipensiune sau acces la SPA și alte servicii.

4. Rezervări pentru grupuri mari
Călătoriile în grupuri mari sunt mai accesibile la preț și de multe ori hotelierii sunt dispuși să facă oferte speciale pentru grupurile importante. De cele mai multe ori, agențiile de turism specializate pe turism corporate sau MICE sunt cele care negociază discounturi importante pentru astfel de grupuri.

5. Abonarea la newslettere
E-mail marketingul este o metodă eficientă pentru a afla din timp despre reducerile pentru pachete de turism, iar dacă ești abonat la astfel de newslettere poți economisi timp și bani. De obicei, site-urile specializate în rezervările de cazare online își anunța în primul rând abonații despre noile oferte și reduceri la vacanțe.

6. Rezervă din timp și fii flexibil cu datele de cazare
Este foarte important să rezervați cazarea cu cât mai mult timp înainte. Hotelurile oferă prețuri mai bune sau upgrade la camere mai bune pentru cei care știu ce își doresc și care își planifica vacanță cu mai mult timp în avans. Motivele sunt legate în special de cash-flow, iar pentru hotelieri este deosebit de important să știe că se pot bază pe niște venituri sigure, chiar dacă acestea sunt mai mici. În ceea ce privește perioadele de cazare, dacă nu suntem legați de un anumit eveniment, este util să fim flexibili în alegerea datei de check-în, flexibilitatea putându-se transformă în economii substanțiale.

7. Urmărește ofertele last-minute
Internetul oferă posibilități care acum 10 ani păreau imposibile, acesta fiind și motivele pentru care turismul a crescut atât de mult la nivel mondial în ultimul deceniu. Online este extrem de simplu să urmărești în permanență inclusiv ofertele de vacanțe last-minute pe care hotelierii le fac frecvent pentru a-și umple camerele de turiști. Există uneori oferte last-minute pentru cazare chiar și la 30-40% din prețul inițial de cazare.

*Despre HotelGuru.ro
HotelGuru.ro este un portal de rezervări online care are listate 1.700 de unități de cazare din România, din totalul celor 127.000 de unități de cazare din întreagă Europa, afișate pe site. Pe HotelGuru.ro pot fi făcute rezervări atât la pensiuni, cât și la hoteluri de 5 stele. HotelGuru.ro este parte a grupului Szallas.hu din Ungaria, ce a generat rezervări de peste 25 de milioane de euro, anul trecut, în Europa Centrală și de Est.
Szallas.hu a fost desemnată de către Deloitte în raportul sau a€„Technology Fast 50 în Central Europe” drept compania cu cea mai mare creștere din Europa Centrală, activă în domeniul tehnologiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close