Ccopii smartphone tablete

Medicii dintr-o clinică de pediatrie din Philadelphia au făcut un sondaj printre 379 de familii venite la consult, iar rezultatele sunt uimitoare, dacă nu cumva înfricoșătoare:

– Mai mult de o treime dintre părinți spun că ai lor copii „butonează” smartphone-urile sau tabletele înainte de a împlini un an.
– 15% dintre sugari au intrat într-o aplicație mobilă înainte de prima lor zi de naștere.
– 24% au sunat pe cineva de pe smartphone, evident accidental.
– 36% dintre copii încearcă primul lor joc video înainte de a împlini doi ani.

Ccopii smartphone tablete

Aceste procente ar putea deveni mai mari dacă studiul ar fi extins, pentru că părinții intervievați fac parte din categoriile defavorizate (venituri mici și educație scăzută) și nu au toți tablete, smartphone-uri sau conexiune la Internet.

Părinții declară că le lasă copiilor device-urile mobile pentru a-i calma (70%) sau pentru a-i adormi (29%).
Rezultatele studiului au fost prezentate sâmbătă la Pediatrics Academic Societies în San Diego.

Pediatrii americani atrag atenția că nu este indicat ca părinții să lase pe mâna copiilor ecrane tactile înainte ca aceștia să împlinească doi ani: creierul lor se dezvoltă accelerat în primele 24 de luni de viață și este esențial ca ei să interacționeze cu oamenii, și nu cu electronice.

În România, lucrurile par să stea mai bine: băiatul de un an și ceva al unui foarte cunoscut blogger autohton i-a luat zilele trecute iPhone-ul tatălui și i l-a aruncat în WC.
Probabil, o formă de protest.

1 Comment

  1. rebreanu sebastian

    Si noi incercam sa ne abtinem sa ii dam telefonul la bebele de 7 luni. Dar in momentul in care il folosim pe linga el, ii atrage toata atentia si e focusat doar pe el. Pana acum am reusit sa il tinem departe de telefon. Sper sa mai rezistam inca un an cel putin sa-l ferim de aceste lucruri diabolicesti 😀

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close