Tesla Radu Apostolescu

Unii cercetători spun că cel mai mare device wearable pe care îl vom „purta” va fi propriul automobil.
Datorită conexiunii la Internet, mașina va comunica (numai dacă vom dori, sper!) traseul nostru spre birou, locul de parcare, destinațiile de week-end etc.
Toate aceste date vor fi folosite de către furnizorii de produse și servicii pentru oferte clar targetate pentru fiecare.
(Minunatul automobil electric Tesla al lui Radu Apostolescu a venit de la producător cu un SIM de date mobile dedicat. Traficul în roaming este oferit gratuit, la bord, pentru patru ani – foto.)

Tesla Radu Apostolescu

De fapt, și omul cu smartphone în buzunar, și mașina cu tabletă sau smartphone la bord au devenit „device-uri” Internet of Things.

Am avut surpriza vineri să constat că Uber (serviciul de auto share similar cu taxiul) a introdus licitația pentru mașini.
Dacă într-o anumită zonă sunt multe cereri și puține mașini disponibile, tariful crește.
Evident, este la alegerea ta dacă accepți un tarif mai mare decât cel standard de 1,39 lei/km.

uber

E un experiment, menit probabil să încurajeze șoferii Uber, dar dincolo de asta ne arată cum datele culese de echipamentele conectate la net pot modifica prețurile în funcție de cerere și ofertă.
E doar începutul, timid, al unui alt tip de economie.

1 Comment

  1. Sambata seara in Drumul Taberei tariful era cu 50% mai mare (1.5x, cum afiseaza ei).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close