stupid

Ego-ul fiecăruia dintre noi este uriaș. Judecăm adesea greșit și tragem concluzii eronate pentru că generalizăm pornind de la experiențele proprii.

Sună cam teoretic, așa că mai bine vin cu un exemplu.
La vreo șase luni după ce apăruse primul iPhone și cu toții jinduiam la el, mă aflam cu un coleg în fața unui hotel din Marea Britanie și așteptam microbuzul.
Lung șir de taxiuri. Primul dintre taximetriști scoate un iPhone și începe să-l butoneze. Al doilea scoate și el un iPhone. Discută amândoi despre minunatul telefon.
Colegul meu îi privește și scoate o enormitate: Ia uite, toți șoferii de cab din Londra au iPhone.
El văzuse doar doi, dar extrapolase posesia noului smartphone la întreaga populație de mii de taximetriști din capitala Regatului Unit.

stupid

Dacă urmăriți cu atenție o discuție despre produse și servicii, veți vedea că oamenii judecă totul pe baza obiceiurilor proprii de consum: dacă mie nu îmi place înghețata de fistic, înseamnă că e un sort care nu prea se vinde.
Dacă eu am stat odată într-un hotel prost în Grecia, atunci toate hotelurile din Grecia sunt mizere. Dacă un funcționar al unei bănci a fost indolent cu mine, atunci banca respectivă este jalnică.
Să generalizezi pornind de la gusturile, ideile și experiențele proprii este o cale sigură să nu pari foarte inteligent 🙂

De ce vă plictisesc cu observațiile acestea: vreme de aproape doi ani, când auzeam de laptopuri hibride – 2 în 1, cele care se transformă în tabletă -, mă cam strâmbam. Nu le vedeam rostul. Îmi plăcea ca fiecare device să aibă funcția lui clară: ultrabook-ul pentru munca de la birou, tableta pentru filme sau ebook.
La fel și în privința ultrabook-urilor cu touch screen – dacă ai tastatură (și mouse), la ce bun să mai dai comenzi și de pe ecran?
Iar dacă mie nu-mi plăceau astfel de dispozitive, asta însemna că sunt, evident, niște rateuri de design, nu? 🙂

Acum câteva săptămâni am primit în teste și am folosit un ultrabook 2 în 1, unul dintre cele mai recente semnate Toshiba.

Intel

Poate folosesc cuvinte mari, dar Toshiba Satellite Click 2 Pro P30W e o bijuterie. Display-ul se detașează și se atașează foarte ușor la tastatură, devenind când dorești o tabletă cu o excelentă rezoluție și cu un sunet de zile mari Harman Kardon.
Am povestit despre cum mi-am schimbat percepția despre „2 în 1”  pentru comunitatea Intel Friends & Trends: Never say Never. De ce merită să încerci dispozitivele 2 în 1.

Sursa foto: © Loganban | Dreamstime.comStupid Young Man With Bag Over His Head Photo

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close