Grupul Saint-Gobain (vânzări anuale de 41 de miliarde de euro) a ales un concept la modă în promovarea digitală pentru aniversarea celor 350 de ani de când ființează (a pornit ca o manufactură de oglinzi creată de regele Ludovic al XIV-lea): gamification.
Astfel, a lansat un joc – „World350″ – a cărui poveste este legată de activitatea Grupului: materiale de construcție și habitat.
Scenariul de la care pornește jocul: în urma unui avertisment de origine necunoscută, locuitorii planetei Pământ trebuie să se refugieze într-o lume paralelă, numită „World350”. În acea lume, totul trebuie să fie construit!
Puteți descărca gratuit „World350″ pe smartphone-uri și tablete cu sisteme de operare Android și iOS, de aici sau cu acest QR Code:
Jocul este format din patru platforme independente care îi permit jucătorului să construiască un nou habitat pentru pământeni, cu ajutorul unui material inovator, respectiv 350CUBE:
În laborator, selectați molecule pentru a realiza 350CUBE.
În fabrică, amestecați bine mineralele din minereu cu moleculele pentru a se realiza 350CUBE.
În zona de teleportare, desenați o parolă pentru a deschide ușa către World350 și teleportați oamenii împreună cu 350CUBE.
Pe World350, demolați rocile și înlocuiți-le cu 350CUBE. Odată implantat, acest nou material se va transforma în case.
„World350″este relaxant, cu un fond sonor vesel, și funcționează „invers” față de alte jocuri de gen: cel mai bun jucător nu este cel care demolează, ci acela care construiește! Cu cât te joci mai mult, cu atât mai multe persoane vor fi salvate 🙂
De-a lungul acestui an, jocul va avea mai multe dezvoltări.
„World350″ se adaugă expoziției virtuale Saint-Gobain 350, pavilioanelor itinerante futuriste aflate într-un turneu mondial și cărții aniversare, publicată de Albin Michel.
Saint-Gobain în România
În România, Saint-Gobain deține opt activități (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, MTI Impex, PAM, Rigips și Weber), având aproximativ 1.100 de angajați și operează 12 unități de producție în opt situri industriale situate în Brașov, Brănești, Călărași, Ploiești, Satu-Mare, Tulcea, Turda și Suceava.
3 comentarii Adaugă comentariu
Vazut. Placut. Sters.
Am o singura observatie de facut. Acest produs nu este gamificare ci un joc de marketing. E o confuzie des intalnita :).
Gamification este un concept foarte, foarte larg.