World Press Photo 2015

De mâine, în Piața Universității din București, puteți vizita expoziția World Press Photo.
Bucureștiul este singurul oraș din Balcani în care ajunge această expoziție.

World Press Photo este cea mai importantă expoziție de fotojurnalism din lume, iar anul acesta a ajuns la cea de-a 58-a aniversare. Evenimentul a pornit ca o iniţiativă a Fundaţiei World Press Photo, fondată în 1955, în Olanda – Amsterdam. Principalele obiective ale acestei organizații au fost stabilirea de standarde ridicate în fotojurnalism şi fotografie documentară, la nivel mondial.

World Press Photo 2015 World Press Photo

De la an la an, mii de fotojurnaliști se înscriu în cadrul concursului World Press Photo. La prima ediție a concursului, în 1955, 42 de jurnaliști din 11 țări au înscris 300 de fotografii, ajungând ca la cea mai recentă ediție, să participe 5.692 de jurnaliști din 131 de țări, cu 97.912 de fotografii. Un juriu international independent, format din 19 experți în fotografie realizează o selecție a imaginilor remarcabile, prezentată mai apoi în cadrul unei expoziții.

Din cele opt categorii tematice ale concursului, o fotografie este aleasa ca fiind Fotografia Anului World Press Photo. Publicul care va vizita expoziția World Press Photo 2015 din București va avea ocazia să vadă și fotografia câștigătoare a ediției din 2014, realizată de danezul Mads Nissen.
Fotografia câștigătoare a fost realizată cu un aparat Canon EOS 5D Mark III, folosind o diafragmă de 2.2, cu o expunere de 1/200, distanță focală de 35mm și ISO 1600. Mads Nissen a primit un premiu de 10.000 Euro din partea World Press Photo și un kit profesionist constând în camera foto DSLR și obiective, din partea Canon Europe.
Fotografiile incluse în expoziție sunt imprimate pe imprimatele Canon de format mare și pe imprimante flatbed Océ Arizona. Imaginile câștigătoare sunt expuse în 100 de orașe din aproximativ 40 de țări, fiind vizionate de peste 3.5 milioane de vizitatori.

Puteți vedea fotografiile câștigătoare, aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close