N-am ajuns aseară, în studioul lui Alex Gâlmeanu, să văd noile camere DSLR Canon EOS 5DS și Canon EOS 5DS R, dar pot să vă spun că vor apărea în magazine în luna iulie.

Canon EOS 5DS

Canon a luat decizia istorică de a crește numărul de megapixeli din senzor, deși industria foto a susținut constant că numărul megapixelilor este irelevant. Cu cât creșteau mai tare senzorii din smartphone, fotografii spuneau tot mai insistent că megapixeli nu contează. Canon vine acum cu 50,6 megapixeli și un senzor mai mare, Full Frame. Procesorul este dual Digic 6.

O altă direcție interesantă pentru Canon: au redus sensibilitatea ISO. Aici era o situație relativ inversă cu problema megapixelilor – toată lumea creștea de la ediție la ediție sensibilitatea ISO, deși era clar că imaginile ies tot mai proaste la ISO crescut. Ajunseseră la 25.600 și 102.400 extins, dar noul senzor are maxim 6.400 ISO și 12.800 extins. O decizie foarte bună, dar va fi controversată.
De aici.

Detaliile noilor camere CANON sunt disponibile aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close