olimpiada internationala de matematica romania

În primăvară, am scris un articol despre Alexandru Căbuz, fizicianul care a ales să se întoarcă în România, țara din care foarte mulți dintre cei performanți vor să plece sau au plecat deja cu zecile de mii.

(Alexandru Căbuz este licențiat în Electronică în Statele Unite, și-a luat  un doctorat în fizică la Université de Montpellier și a continuat cu două post-doctorate la Aston University, Birmingham (Neural Computing), și la Institut Fresnel, Marseille – vezi aici povestea lui.)

Vineri, am primit o scrisoare de la Ștefan Spătaru, proaspăt absolvent al Liceului de Informatică din București.

Ștefan se află zilele acestea în Thailanda și se străduiește ca România să obțină un loc cât mai bun la Olimpiada Internațională de Matematică. A început să se pregătească din clasa a V-a și până acum  a câștigat medalie de aur cu punctaj maxim la Olimpiada Balcanică de Matematică 2014, medalie de bronz în 2012 la Olimpiada Internațională de Matematică, argint în 2013 și aur anul trecut.

Alături de el, din lotul național al olimpicilor români mai fac parte alți cinci tineri : Marius Bocanu, Andrei Andronache, Simona Diaconu, Andrei Puiu și Ciprian Bonciocat.

olimpiada internationala matematica

„În Thailanda, vom face tot ce ține de noi să ne întoarcem acasă cu medalii pentru România, așa cum am făcut și în anii trecuți” – scrie Ștefan Spătaru:

hai la olimpiada 2

Citește ultimul paragraf din scrisoare și hai să-i încurajăm pe olimpicii români zilele acestea, printr-un mesaj al tău pe această pagină de Facebook, pe Instagram sau pe blog dacă ai.
Nu uitați să adăugați hashtagul #hailaolimpiada.
Puteți folosi și acest banner:

olimpiada internationala de matematica romania

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close