Orange Service strada Biharia

Cum cobori podul de la Băneasa și faci dreapta, ajungi pe strada Biharia la numărul 26, unde, din decembrie anul trecut, funcționează Orange Service.

Orange Service strada Biharia

Aici sosesc telefoane la reparat din toată țara, de la 700 de puncte de colectare (Orange shop, Orange store și parteneri Orange).
Am avut ocazia să vizitez acest service și să înțeleg de ce a înghițit o investiție serioasă, de 1 milion de euro.

Clinique of Happiness
Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer Business to Consumer, este poate cel mai împătimit tester de gadgeturi dintre oficialii telecomului românesc. E pe presupus că nu intră niciun device în magazinele Orange fără ca Julien să îl testeze.
Ieri, când ne-a fost gazdă, a apărut cu două ceasuri, câte unul la fiecare mână.
Cel din imagine tocmai ce era testat. Este un exemplar de smartwatch Vector, la crearea căruia și-au adus contribuția antreprenorii români Andrei Pitiș și Radu Georgescu.
(Să înțelegem că Vector ar putea apărea în oferta Orange România?)

julien ducarroz orange romania vector watch

Julien spune că Orange este singurul telecom din România care are service autorizat de toți producătorii ale căror telefoane, tablete sau modemuri le vinde în magazinele sale.
Ce înseamnă să fii autorizat de Samsung, LG sau HTC?
Să luăm un singur exemplu: să îți permiți, ca service, să cumperi o presă specială de genul acesta (cost 100k euro) pentru dezasamblat smartphone-uri hi-end waterproof:

orange service presa

Și nu este singurul utilaj scump folosit la repararea și verificarea telefonelor mobile în care Orange a investit. Am mai fotografiat unul care costă la fel de mult (scuze, nu am înțeles prea bine la ce este folosit):

Orange service strada biharia

Julien spune că un smartphone stricat înseamnă nefericire pentru cei mai mulți dintre noi, dacă nu cumva depresie și cădere în nomofobie (no-mobile-phone phobia).
Or, cu cât neferictul își recapătă mai repede smartphone-ul reparat, cu atât e mai mulțumit.

„Orange Service este o clinique of happiness, pentru că 98% dintre telefoane sunt reparate într-o zi, iar cei care le trimit din țară la București le reprimesc puse la punct în patru zile-cinci zile, sub termenul legal de 14 zile” – explică Julien Ducarroz.

Oricine a depus un telefon defect îi poate urmări parcursul reparației pe această pagină web, etapă cu etapă. De asemenea, de pe această pagină poți cere să vină un curier să îți ridice de acasă sau de la birou telefonul defect și să ți-l aducă înapoi reparat (cost 20 de lei).

La Orange Service-ul din strada Biharia ajung, în general, telefoanele cu stricăciuni grave, pentru că 70% dintre defecțiuni se rezolvă nu aici, ci în cele 10 Care Center-uri din magazinele Orange.

Orange primește la reparat atât telefoane înregistrate în rețeaua sa, cât și în cele ale competitorilor. Condiția este să fie cumpărat din Europa.

Un call center dedicat informează după diagnostic cât costă reparația.

Telefoanele sunt puse la punct atât de repede pentru că la Service-ul pe care l-am vizitat există o „sală a tezaurului”. În aceste sertare se află suficiente componente (o altă investiție), pentru a nu aștepta livrări de piese atunci când este nevoie:

Orange service depozit componente smartphone

Pentru a nu compromite circuitele din telefoane, angajații îmbracă la lucru îmbrăcăminte specială anti – electrostatică și poartă conectori în același scop:

orange service

orange service ESD

A sosit încă un sac cu telefoane defecte trimise din țară
A sosit încă un sac cu telefoane defecte trimise din țară

Oficialii Orange spun că numărul celor care au încheiat asigurare pentru telefon (cost 2-8 euro/lună) a crescut până la 110.000 de abonați.

orange service biharia 4 Orange service strada biharia 2 Orange service strada biharia

La final, telefoane reparate sunt trimise în secția quality control, unde sunt verificate nu numai în privința defectului reclamat, ci și a celorlalte funcții.

Și o informație nouă, aflată ieri: la nivel de București, capacitatea rețelei Orange va crește cu 50% până în toamnă, în urma unor investiții.

2 Comments

  1. Fac o treabă bună băieții! 🙂

  2. Pare foarte profesionist service-ul Orange. Cred ca vor sa manance din piata service-urilor mari, ca i-am vazut prin diverse emisiuni TV lately, deci probabil fac putin push de marketing sa se faca cunoscuti publicului larg.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close