Închide

Ce vrei să cauți?

Concurs de conținut pentru jurnaliști și bloggeri

reporter-blogger
reporter-blogger

Un anunț pentru cei care scriu, fotografiază, filmează și publică, indiferent pe care platformă:

Reprezentanța Comisiei Europene în România invită jurnaliștii și bloggerii să participe la concursul Reporter și Blogger European, care premiază analizele și articolele de opinie pe subiecte europene.

Jurnaliștii și bloggerii sunt invitați să trimită, până pe 30 octombrie 2015, articole și materiale proprii, pe teme europene, publicate în perioada 1 ianuarie – 30 octombrie 2015.

Informațiile care vin de la Bruxelles pot părea uneori complicate; ne este întotdeauna clară relevanța acestora pentru viața de zi cu zi a oamenilor.
Aici intervin presa și bloggerii, cei care au rolul de a filtra informația și de a o analiza din punctul de vedere al cititorilor lor.
Prin acest concurs, vrem să-i încurajăm pe cei care redactează știrile să se aplece mai mult către partea de analiză și comentariu,” a spus Angela Filote, șefa Reprezentanței Comisiei Europene.

Angela Filote explică în acest clip de două minute și ce așteaptă de la participanți:

Competiția este deschisă tuturor jurnaliștilor și bloggerilor care sunt preocupați de temele europene și care au publicat de la începutul anului cel puțin 3 materiale. Nu sunt acceptate articole de știri, ci numai comentarii, analize, reportaje, interviuri, editoriale, articole de opinie și imagini ilustrative (infografice originale sau fotografii care au fost publicate însoțite de comentarii relevante).

Concurenții pot participa la una dintre următoarele categorii:
1. Presă audio (comentariu/analiză)
2. Presă video (comentariu/analiză)
3. Presă scrisă și online (comentariu/analiză)
4. Opinie / editorial (orice mediu: audio, video sau presa online)
5. Reportaj, anchetă, interviu (orice mediu: presă sau blog)
6. Blog (text comentariu/analiză/opinie publicat pe blogul personal sau pe o platformă comună)
7. Galerie (imagine ilustrativă – fotografie, infografic original – însoțită de un comentariu relevant pentru tematica de concurs, din orice mediu – presă sau blog) – minimum 3 materiale

Categoriile 1, 2, 3 și 4 se adresează exclusiv jurnaliștilor. Categoria 6 se adresează exclusiv bloggerilor. La categoriile 5, 7 și 8 vor concura atât jurnaliști cât și bloggeri. Termen limită: 30 octombrie 2015.

(Atât jurnaliștii cât și bloggeri pot concura și la o categorie specială: Social media admin. Concurenții vor avea prilejul să-și aleagă o zi, între 15 septembrie și 10 noiembrie, în care să administreze conturile de facebook și twitter ale Reprezentanței Comisiei Europene. Termen limită de înscriere la categoria specială: 30 septembrie 2015.)

Fiecare categorie va avea un singur câștigător, iar premiile constau în tablete iPad.
Condițiile de înscriere și criteriile de evaluare sunt detaliate pe website-ul Reprezentanței Comisiei Europene, aici.
Detalii suplimentare puteți cere prin email: concurs(at)spatiuleuropa.eu, Răzvan Szabo.

Adaugă comentariu