Închide

Ce vrei să cauți?

Credeți că poate avea succes o aplicație de genul Bringo?

bringo
bringo

Comanzi direct de pe smartphone din diferite magazine, un „valet” îți face cumpărăturile și ți le aduce acasă sau la birou. Așa funcționează aplicația Bringo, lansată astăzi.
Aplicații de genul acesta (time sharing) au apărut puzderie în lume (curățenie, mici comisioane, diverse servicii punctuale etc), dar multe au eșuat din diverse motive – de exemplu pentru că persoanele înscrise ca prestatori s-au plictisit sau nu făcut treabă bună .
Pe larg, în comunicat:

Cumpărăturile devin inteligente cu Bringo, platforma prin care îţi comanzi cumpărăturile direct de pe smartphone şi le primeşti acasă împreună cu bonul de la magazin, totul printr-un serviciu inedit de shopping şi livrare.
Fie că eşti în criză de timp, fie că vrei să eviţi aglomeraţia, Bringo îţi stă la dispoziţie cu un serviciu unic în România: cumpărături inteligente şi livrate rapid!
Aplicaţia, disponibilă în App Store  şi Google Play, îţi permite să alegi magazinul şi apoi să creezi coşul de cumpărături selectând produsele dorite.
Un livrator răspunde cererii tale, face cumpărăturile în locul tău şi ţi le aduce direct la uşa. La livrare, plăteşti valoarea de pe bonul de la magazin şi o taxă pentru serviciul prestat, despre care eşti informat încă de la plasarea comenzii.

bringo bringo (2)

Poţi discuta cu livratorul în timp real, telefonic, prin chat în aplicaţie şi eşti informat dacă un produs comandat de tine nu mai este în stocul magazinului, având posibilitatea de a opta pentru un alt produs.

“Bringo îşi propune să schimbe modul în care oamenii îşi fac cumpărăturile uzuale, ajutându-i să scape de stresul mersului la magazin şi de neplăcerile asociate: aglomeraţia, timpul pierdut sau lipsa locurilor de parcare” declară Ovidiu Căpriţă, CEO Bringo.
În acelaşi timp, Bringo vine în întâmpinarea comercianţilor, punându-le acestora la dispoziţie, fără nicio cheltuiala iniţială, un canal de vânzare ce cunoaşte o creştere rapidă, şi anume comerţul prin intermediul dispozitivelor mobile inteligente. Alături de lanţuri de magazine consacrate, micii producători locali de legume şi fructe, băcăniile, magazinele specializate sau cele fără puncte de vânzare numeroase au acum acces la acest canal de vânzare.
“Am folosit experienţa acumulată la proiectarea şi dezvoltarea StarTaxi şi Oliviera şi am lansat Bringo, platforma care “vinde timpul” celui care-l are disponibil, livratorul înrolat în sistem, către cel care vrea să „cumpere timp”, clientul final. Bringo pune la dispoziţia cumpărătorului un „asistent personal” de cumpărături la un cost foarte mic“ declară Mihai Păun, CEO Ascend NetSolutions, compania care a dezvoltat platforma Bringo.

Ascend Netsolutions a mai dezvoltat aplicațiile Star Taxi, Oliviera şi eChiosc.

Articole populare Ultima luna

2 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Ideea mi se pare buna, Bucurestiul are cateva particularitati care favorizeaza genul asta de activitate, deja enumerate in articol.

  O prima verifa slaba mi se pare zona de livrare: daca ajunge la mine unul dintre curierii aia nepoliticosi, obosit, cu sacosele inghesuite in cutia unui scuter, a doua oara nu mai cumpar.

  Un alt punct slab este ca probabil integrarea cu stocurile furnizorilor nu e posibila 100%. Daca fac o lista de cumparaturi in cateva minute dar dupa aia mai stau pe chat inca 15 minute cu un operator ca sa tot schimb produse, devine frustrant. Daca eu folosesc Colgate Total si magazinul nu-l are pe stoc, e putin probabil sa accept „propunerea operatorului”

  Inca o posibila problema poate aparea si la comanda acelor produse din magazine mici specificate in comunicat – bacanii, legume fructe, etc. De obicei produsele astea se iau pe vazut/ales/cantarit, nu pe poze virtuale. Si nici nu ma simt confortabil sa-mi fie livrate in sacosa, in portbagajul unui curier.

  Ca sa sumarizez, ce nu am inteles clar:

  1. Cine livreaza produsul?
  2. Cum vin ambalate produsele si cum sunt transportate?
  3. Poate fi verificata comanda la livrare?

  PS: Am instalat de curiozitate aplicatia si nu mi-e clar daca livrarea se poate face si la ore inaintate, daca magazinul apare ca si deschis. Poate fi un element foarte util, daca esti parinte singur, e 12 noaptea si nu poti lasa copilul mic nesupravegheat ca sa te duci pana la farmacie.

 2. mi se pare o idee buna, chiar cred ca o sa aibe succes 🙂 cu aceasta ocazie si un pustan de 15-16 ani poate sa faca niste bani in plus de buzunar

Adaugă comentariu