Închide

Ce vrei să cauți?

Concurs: invitații la Internet & Mobile World

Săptămâna viitoare, miercuri și joi, are loc la Romexpo Internet & Mobile World, un amplu eveniment care cuprinde seminarii și expoziții pe teme hi-tech: business software, development & mobile, e-commerce & online businesses, digital marketing, devices & IoT.
Spun că evenimentul este amplu  pentru că am numărat vorbitorii care vor susține prezentări și sunt peste 100, din străinătate și din România. Vin oficiali de top de la Google, Socialbakers, RoboSavvy, Telekom Romania, Bitdefender, eMAG, Mozilla, Orange etc.
Lista speaker-ilor, aici.
internet & mobile world
Flanco mi-a dat zece invitații  duble (pot intra două persoane cu o invitație) la Internet & Mobile World, pe care le ofer la rândul meu printr-un concurs. Invitațiile sunt de tip Digital Architect Pass.
Concursul
1. Pentru a participa, lasă un comentariu (una-două fraze) la acest post cu răspunsul tău la întrebarea:
„Cum vezi tu Internetul peste cinci ani, în 2020?”
Trebuie doar să îți imaginezi viitorul pornind de la situația de astăzi. Câteva idei: va mai fi Facebook cea mai mare rețea socială? Ce gadgeturi Internet of Thinks vom avea în casă și la serviciu? Ce noi servicii bazate pe Internet vom avea la dispoziție? Ce funcții noi vor avea telefoanele mobile? Etc. În fine, orice comentariu pe tema viitorului Internetului este binevenit.
2. Termen limită: luni, ora 12.00.
3. Câștigătorii vor fi desemnați de mine, pe baza calității răspunsurilor.
4. Important: semnează la comentariu cu numele real și lasă o adresă de e-mail validă. E obligatoriu, pentru că Flanco va trimite câștigătorilor invitații digitale, împreună cu instrucțiuni de înregistrare.
Flanco va participa anul acesta în premieră la Internet & Mobile World, unde va avea un stand la care vizitatorii vor putea găsi produse de ultimă generație, dar și oferte dedicate pentru companii.
Flanco va fi prezent și în zona de business lounge, cu un Working Space dedicat, un fel de birou departe de birou care se va numi TheZENzone, în care vizitatorii se pot relaxa, pot savura o cafea bună și pot utiliza ZenBook-urile UX305 puse la dispozitie de Asus.

Articole populare Ultima luna

19 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    N-am fost niciodata si chiar mi-as dori sa merg!

  2. #2 Comentariu nou

    Dacă îți dorești să mergi, participă la concurs, nu e complicat deloc 🙂

  3. Cred ca telefoanele isi vor consolida si mai mult pozitia de ‘gadget principal’, prin adaugarea de capabilitati noi, dar si prin rasturnarea balantei continutului special conceput pentru micul ecran.

    Un al doilea lucru pe care il vad luand amploare este ceea ce Apple denumeste „continuiti”, adica abilitatea de a continua activitatea curenta pe un alt dispozitiv foarte usor, fara sa ne mai batem capul cu sincronizari.

    Internetul anului 2020 va fi principalul mod de comunicare interpersonala, dar si mediul de transport al informatiei intre dispozitive de orice fel. Nu ai legatura la Internet = esti izolat pe o insula ca Robinson Crusoe 🙂

  4. Retelele de socializare vor fi mereu in dezvoltare, iar Facebook fiind una dintre cele mai vechi sunt sigura ca va gasi metode de a se afirma si a ramane in topuri. Spre exemplu, se testeaza posibilitatea de a avea un profil mai interactiv prin postarea unui clip de 7 sec in loc de o simpla poza de profil.

    Tehnologia evolueaza in fiecare zi, astfel gadgeturile folosite peste 5-6 ani, daca nu mai curand, vor fi toate pe baza de touch screen. Chiar si pe masa unde iei micul dejun vei putea sa urmaresti retelele de socializare preferate, un film sau sa ai apeluri interactive.

  5. #5 Comentariu nou

    Sunt convins ca in maxim 5 ani nu vor mai exista abonamente de voce la telefonie mobila. Totul se va desfasura VoIP. Vor exista doar abonamente de date.

    La fel de convins sunt ca eMAG va deveni un fel de Amazon al Europei (poate doar al Europei de Este la inceput).

    Si mai sper ca pana in 2020, cu ajutorul lui Apple care a introdus un fel de AdBlock in iOS 9, sa-si dea seama oamenii care fac reclame in online cam cum trebuie sa le faca pentru a nu ne deranja.

  6. Cu siguranta retelele de socializare vor fi la putere, iar Facebook-ul va ramanea si in continuare cea mai mare retea deoarece este in continua dezvoltare.
    % celor care vor avea acces la Internet si vor alege sa isi petreaca orele libere navigand in spatiul virtual va creste foarte mult.

    Avand in vedere ca tehnologia avanseaza in ficare zi ( ex.achizitia Nesst de catre Google) o sa fim conectati in timp real cu diferite device-uri atat acasa, la birou, oriunde am fi.

  7. Dupa parerea mea Facebook va ramane in continuare cea mai mare retea de socializare.
    Peste 5 ani viata noastra o sa fie tot mai mult conectata la internet si device-uri mobile ( ex: achizitia Nesst de catre Google), tehnologiile evolueaza intr-un ritm rapid avand un impact major in vietile noastre. O sa ajungem sa fim dependenti de Internet, device-uri mobile atat acasa, la birou.

  8. #8 Comentariu nou

    Micro-moments vor conta mai mult atat pentru useri cat si ptr advertiseri.

  9. Pana in anul 2020 numarul utilizatorilor de internet se va mari substantial, poate chiar se va dubla, fapt ce va conduce la modificarea arhitecturii internetului si cred ca tendinta va fi spre conexiuni wireless.
    Facebook isi va mentine suprematia, au anuntat ca se vor implica in dezvoltarea retelelor si ca vor incerca sa ofere conexiune la internet in diferite zone ale globului cu ajutorul unor drone ce vor fi folosite ca hotspot-uri, lucru care ii va ajuta sa castige si mai multi utilizatori.
    Pana in 2020 se vor inmulti algoritmii care ne analizeaza comportamentul pe internet si vom avea continut de calitate in baza acestor criterii, acesti algoritmi vor depasi importanta Adblock.

  10. #10 Comentariu nou

    Pe lângă interfața de mobile sau web, Facebook va avea o interfață exclusiv pentru versiunea 2020 a Oculus Rift. Jocuri dedicate, interacțiune între utilizatori, interacțiune cu aplicațiile unor mari branduri precum Coca-Cola sau Nike, totul în VR.

    Televiziunea, cea mai ieftină modalitate de entertainment, se va deteriora și mai mult. Vor supraviețui doar conceptele extrapopulare

  11. In 2020 internetul va fi pus la dispozitia oricarui om, din orice colt al lumii. Va fi un „loc” al inovatiei, al schimbului de idei si al afacerilor. Aproape toate afacerile care astazi au puncte de lucru fizice, vor fi transferate in spatiul virtual.

  12. #12 Comentariu nou

    Internetul va fi în mod clar mai conectat, mai răspândit, mai intuitiv și mai mobil, iar utilizatorii vor avea o „persona” digitală cu profil realizat de psiho-algoritmi integrați care o să știe ce facem, cum și mai ales de ce 🙂 Probabil ca vor apărea rețele de socializare cu comportament etic, dar cu șanse mici să devină extrem de populare.

    Peste 20 de miliarde de obiecte (telefoane, automobile, clădiri, electrocasnice etc.) vor avea integrați diverși senzori și vor fi conectate wireless la internet, comunicând între ele. Apoi se vor adapta la nevoile noastre și ne vor trimite în parc, la film, la treabă, la școală.

  13. #13 Comentariu nou

    In ceea ce priveste retelele sociale, probabil Facebook va continua sa domine aceast segment, dar, cu siguranta vor aparea si alte retele bazate pe nise si pasiuni care vor urmari captarea unor anumite segmente de consumatori.
    Advertising-ul online va face progrese tot mai mari pe partea de inbound marketing ca un raspuns la publicitatea agresiva care s-a facut pana in prezent.
    Pentru branduri, campaniile de user-generated content vor fi tot mai targetate si vor constitui o modalitate tot mai comuna de a se apropia de consumatori.
    Desi atat in mediul rural cat si in cel urban accesul la internet va spori, totusi discrepanta dintre aceste doua zone se va augumenta.

  14. #14 Comentariu nou

    – Monedele digitale precum Bitcoin vor fi acceptate la scară largă atât de magazinele online cât și de către firmele locale.
    – Rețelele de socializare și de comunicare vor funcționa pe baza tehnologiilor descentralizate (ex. Ethereum), asigurând astfel o mai mare securitate și intimitate a utilizatorilor.
    – Pirateria în industria cinematografică și muzicală va cunoaște noi limite, forțându-i pe producători să găsească modele alternative de business, precum plasarea de reclame în cadrul acestor materiale.
    – Peste 60% din conținutul vizualizat pe TV va veni de pe internet, iar mulți oameni vor renunța la abonamentul de tv.
    – Tehnologiile de web development, precum HTML5 și CSS3 vor continua să se dezvolte. Astfel, împreună cu noile capabilități hardware ale telefoanelor mobile, se vor putea crea aplicații web la fel de eficiente precum cele native, iar aplicațiile native și tot ce presupun ele (spațiu consumat, update-uri periodice, etc.) nu vor mai fi necesare.

  15. #15 Comentariu nou

    Cel mai probabil, motoarele de cautare si tehnicile SEO vor ajunge la un nivel atat de inalt incat categoriile si subcategoriile de informatie vor fi foarte intuitiv structurate. In acelasi timp, capacitatea noastra de comunicare cu aceste motoare va evolua ajutandu-ne sa accesam mai rapid si mai precis informatiile de care avem nevoie.

    Concurenta intre retelele sociale va conduce catre evolutia acestora. In acest caz, marile retele vor deveni tot mai puternice, in timp ce altele vor disparea complet iar altele mai specializate vor continua sa apara.

    Daca se pastreaza tendintele actuale, Facebook-ul se va indrepta tot mai mult catre o realitate virtuala, in timp ce Google isi va consolida pozitia de initiator al realitatii augumentate.

  16. Doresc sa ma retrag din concurs deoarece am primit o invitatie pe alta cale. Multumesc mult si ne vedem la Romexpo. Succes!

  17. În primul rând, internetul este un lucru tare greu de controlat. Se vor face investiții majore în big data. Marketing-ul actual va fi reinventat. Tot ceea ce înseamnă reclamă sau aduce a reclama nu va mai fi practicat deoarece nu va mai avea niciun efect. Tot mai multe business-uri vor trebui să se axeze pe branded content dacă vor să atragă și să fidelizeze utilizatorii. Facebook-ul va fi, dar își va pierde din popularitate. Va apărea o altă rețea care va pune accent pe conectarea oamenilor în funcție de ADN-ul psihosociologic al acestora. Această rețea va folosi recursele actuale (video, foto, text) într-un nou mod (cu accent pe un share de experiență autentic). Tot mai multe persoane vor prefera să petreacă timp în noua rețea, în defavoarea experiențelor din viața reală. Conținutul de calitate nu va mai fi free. Cei care vor vrea să citească ceva bun vor trebui să plătească pentru asta. Se va da o lege împotriva pirateriei, valabilă în toate statele UE iar cei care o încalcă vor plăti amenzi foarte mari. Fiecare dintre noi va avea un profil de buyer foarte bine pus la punct și toate ofertele primite online și offline vor fi personalizate.

  18. #18 Comentariu nou

    In primul rand, il vad fara bannere, cred ca peste 50% dintre terminalele conectate la internet vor avea instalate ad-blockere.

    In al doilea rand, calitatea contentului va creste foarte mult.

    In al treilea rand, vad extrem de dezvoltata partea de social ecommerce

  19. #19 Comentariu nou

    Salut,
    Lista castigatorilor (vor fi contactati de Flanco care a apus la dispozitie invitatiile, misiunea mea s-a terminat aici):
    Ovidiu Militaru
    Iulia Cimpoeru
    Ioana Pricop
    Ionut Popa
    Alexandra Coica
    Hau Iulia
    Marius Pavel
    Alex Constantin
    Ionut Dragomir
    Sorin Cristea
    Multumesc tuturo pentru participare.

Adaugă comentariu