Închide

Ce vrei să cauți?

Aplicații mobile pentru copiii cu diabet și pentru surdo-muți

fundatia vodafone
fundatia vodafone

Desigur au și copacii plantați rostul lor în proiectele de responsabilitate socială.
Dar parcă o aplicație mobilă care să monitorizeze glicemia copiilor diabetici (Telemedicina pentru copilul insulinodependent) sau o alta care îi ajută pe surdo-muți să ceară ajutor la 112 în caz de urgență (Total Conversation- Sign, Type and Speak) au mai mult impact social.

I-am văzut pe unii beneficiari ai acestor aplicații zilele trecute, la Gala Fundației Vodafone România, cu ocazia împlinirii a 17 ani de funcționare a acestei instituții.
În cadrul Galei, Fundația Vodafone România a acordat 6 premii distincte pentru 8 organizații partenere sau persoane cu care Fundația a implementat proiecte importante în anul anterior:

Premiul pentru Pionierat, Curaj și Perseverență:
•   Domnului Dragoș Zaharia, Președinte Asociația S.M. Speromax Alba Iulia, care  a înființat un centru de zi care se ocupă de pacienții diagnosticați cu scleroză multiplă. Este implicat activ în implementarea  proiectului “Scleroza multiplă – boala adultului tânăr. Recunoaște riscurile” care urmărește să redea mobilitatea și speranța la o viață împlinită copiilor și adulților imobilizați, complet dependenți de îngrijitorii lor.
Premiul pentru Impact în Comunitate :
•   Doamnei Rodica Tiriteu, Director al școlii Gimnaziale Numărul 1 din Chislaz, județul Bihor, pentru implicarea cu dăruire și perseverență în realizarea proiectului “Mobilizare pentru învățare”, în cadrul căruia au fost renovate cele două clădiri ale școlii Gimnaziale din Chislaz, astfel încât cei 127 de copii care urmează cursurile aici să poată învață în condiții care corespund standardelor europene.

fundatia vodafone

•   Doamnei Elisabeta Păcuraru, Manager de Proiect al Asociației Comunității Eșelnița “Cazanele Dunării”, pentru renovarea unui centru de formare și dezvoltare a tinerilor din comună, parte a proiectului “În centru este Eșelnița”, dorind să le ofere acestora o perspectivă și posibilitatea de a-și face un rost acasă, la sat.
Premiul pentru excelență în colaborarea dintre instituții și organizații neguvernamentale:
•   Doamnei Adriana Crăciun, Director al Centrului de Transfuzii Sanguine Buzău, pentru că a dus la bun sfârșit renovarea și dotarea Centrului de Transfuzie Sanguină din Buzău, locul din care s-au livrat în ultimii 3 ani Centrului de Transfuzii Sanguine din București peste 40.000 de unități de sânge și preparate sanguine, contribuind la salvarea multor vieți. Centrul de Transfuzii Buzău a organizat anul acesta 24 de colecte mobile, inclusiv în mediul rural.
 Premiul pentru Voluntariat:
•   Asociației Diaconia Ajutor Internațional, pentru derularea  proiectului “Built for tomorrow 2015” și pentru motivarea și implicarea angajaților Vodafone România în activități de voluntariat. În cadrul acestui proiect, 400 de voluntari Vodafone au construit case pentru patru familii nevoiașe din Cristian, județul Brașov.
Premiul Mobile for Good:
•   Asociației Sprijin pentru Diabet, pentru proiectul “Telemedicina pentru copilul insulinodependent” care prin intermediul tehnologiei avansate permite monitorizarea continuă a glicemiei cu ajutorul unor senzori, elimină necesitatea înțepăturilor zilnice, facilitează interpretarea datelor și intervențiile rapide, de la distanță, în caz de necesitate. Proiectul face parte din “Mobile for Good”, cel mai amplu program din România care folosește tehnologia mobilă pentru a îmbunătăți viața oamenilor.
•   Asociației Samaritenilor din România pentru proiectul “SOS Surdo-Muți” și pentru dezvoltarea unui sistem de comunicare și avertizare în timp real, care se încadrează în standardul “Total Conversation- Sign, Type and Speak”. Acest sistem vine în sprijinul autonomiei persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire și le permite să solicite ajutor de urgență prin transmiterea unor mesaje generice predefinite.
Premiul pentru cel mai activ voluntar de profesie:
•   Doamnei Elena Daria Tănasa pentru implicarea cu deosebită dedicare în proiecte de strângere de fonduri organizând competiții sportive, târguri caritabile.

Fundația Vodafone România a finanțat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătății, educației, serviciilor sociale, având că beneficiari  copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundația Vodafone România a investit 20 milioane euro în proiecte desfășurate de organizațiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundației se regăsesc pe www.fundația-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundația Vodafone România este o organizație non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998.

Articole populare Ultima luna

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Mulțumesc frumos pentru aprecierea scrisă. Înseamnă foarte mult pentru noi. Cu stimă Varga Zsigmond Karoly.

Adaugă comentariu