saint-gobain

În excursiile noastre, când ajungem în fața unei clădiri deosebite, un palat, un stadion sau un zgârie-nori, de obicei ni se spune doar numele arhitectului sau al artistului care a decorat interioarele.
E nedrept, pentru că mai există un personaj esențial, fără de care nici arhitecții, nici decoratorii nu ar fi putut să facă mai nimic și ar fi rămas cu clădirile desenate doar pe hârtie.
Personajul în cauză se numește fabricantul/inginerul care creează și aduce pe șantier materialele de construcții.

V-am mai povestit despre Saint-Gobain, compania care, de 350 de ani, pune la dispoziția constructorilor și restauratorilor materiale și soluții tehnologice.

Este interesant să spicuim o listă de monumente și de clădiri emblematice care nu ar fi existat fără Saint-Gobain.
Compania a început ca o manufactură de oglinzi creată de Regele Soare, Ludovic al XIV-lea, pe vremea când acesta își construia celebrul Versailles.
Și astăzi, după trei secole și jumătate, vizitatorii acestui palat se admiră în cele 375 de oglinzi care au fost create de către Saint-Gobain în 1684, fiind una dintre primele sale comenzi şi, fără îndoială, cea mai importantă de la acea epocă.

saint-gobain

Au urmat comenzi pentru Luvru, Teatrul Balșoi din Moscova dar și pentru materiale destinate Statuii Libertății din New York.

saint-gobain
Și dacă am pomenit de America, la începutul secolului XX, Saint-Gobain a venit cu soluții pentru clădirea Woolworth din New York a arhitectului Cass Gilbert, unul din primii (1913) „zgârie-nori”. De altfel, Saint-Gobain a contribuit în SUA la construirea unora dintre cele mai vechi și mai semnificative clădiri „skyscraper”.

saint-gobain

Ceva mai la sud, compania franceză a fost implicată în construcția celebrului stadion Maracana.

Stade_de_Maracana__FIFA_Coupe_du_Monde_2014(1)

Lista de clădiri realizate cu tehnologii Saint-Gobain este lungă și în România
În ultimii 25 de ani, clădiri emblematice de birouri, hoteluri sau mall-uri au încorporat la construcție sau modernizare tehnologii Saint-Gobain.
Vorbim aici de Sky Tower, Floreasca Park, City Gate, S-Park, Crystal Tower, Athénée Palace Hilton, Pullman, JW Marriott Bucharest, Cişmigiu, Hotel Continental Sibiu, Central Plaza Piatra Neamț, Plaza România, Băneasa Shopping City, Promenada Mall, Shopping City Ploiești şi multe altele.

saint-gobain

De asemenea, clădiri legendare din România au fost salvate și restaurate cu contribuția Saint-Gobain: Muzeul Național de Artă, fostul Palat Regal, a beneficiat de restaurarea plafoanelor decorative cu materiale și soluții Rigips, în timp ce la renovarea Ambasadei Franței în București au fost folosite vitraje cu sticlă SGG Planiclear si SGG Planitherm 4S Evolution.

Palatul de Justiție proiectat de către arhitectul francez A. Ballu și construit sub îndrumarea arhitectului Ion Mincu a beneficiat, de asemenea, de recondiționarea decorațiunilor din holul și galeriile principale cu materiale Saint-Gobain Rigips, la fel ca și Ateneul Român.

La Muzeul Național de Artă Contemporană s-au folosit pentru compartimentări pereți plăci de gips-carton Saint-Gobain Rigips, la fel ca în cazul lucrărilor de reabilitare de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași sau Teatrul Național București.

Saint-Gobain
Clădirea Louis Vuitton Foundation. Arhitecții au putut crea forme excepționale datorită capacității Saint-Gobain de a produce sticlă la dimensiuni mari și în forme neobișnuite.

Prezentă cu fabrici și în România, Saint-Gobain se concentrează în ultimele decenii pe conceptul de „Casă a viitorului” pe baza căruia lucrează câțiva dintre cei mai buni arhitecți din lume, de exemplu Matti Suuronen, celebrul artist finlandez.
Casele “verzi” ale viitorului vor trebui să fie mult mai inovatoare în utilizarea energiei regenerabile, dimensiunile compacte, mobilitate și număr scăzut al deșeurilor. Integrarea caselor inteligente ale viitorului cu alte elemente urbane precum Internet of Things va reprezenta o îmbunătățire semnificativă a calității vieții și o sustenabilitate urbană sporită.

Despre SAINT-GOBAIN
În 2015, Saint-Gobain celebrează cea de-a 350-a aniversare, 350 de motive pentru a crede în viitor.
Cu o vastă experienţă şi capacitate de inovaţie, Saint-Gobain, lider mondial în domeniul habitatului şi al materialelor de construcţii creează, produce şi distribuie materiale de construcţii performante, oferind soluţii inovatoare provocărilor critice ale prezentului: dezvoltare economică durabilă, eficienţă energetică şi protecţia mediului înconjurător. Cu vânzări de 41 miliarde de euro în 2014, Saint-Gobain operează în 64 de ţări şi are aproximativ 180.000 de angajaţi.
Pentru mai multe informaţii despre Saint-Gobain, vizitaţi www.saint-gobain.com şi accesaţi contul de twitter @saintgobain

În România, Saint-Gobain deține opt activități (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, MTI Impex, PAM, Rigips și Weber), având aproximativ 1.100 de angajați și operează 12 unități de producție în opt situri industriale situate în Brașov, Brănești, Călărași, Ploiești, Satu-Mare, Tulcea, Turda și Suceava.

Pentru mai multe amănunte, vizitaţi www.saint-gobain.ro şi accesaţi contul de Facebook Saint-Gobain Romania.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close