Închide

Idei de cadouri. Rémy Martin 1738 Accord Royale, o esență istorică

Remy Martin 1738 Accord Royale 2
Remy Martin 1738 Accord Royale 2

Suntem în căutare de cadouri și vă propun unul cu care veți impresiona în mod sigur: o sticlă istorică de cognac Rémy Martin 1738 Accord Royale.
Cuvântul „Royal” din denumirea acestei rafinate licori are o solidă acoperire de trei sute de ani, astfel că nu a fost caligrafiat pe etichetă doar ca să dea bine.

Povestea este interesantă
Acum aproape trei secole, la 1738, Regele Louis al XV-lea al Franţei i-a acordat domnului Rémy Martin un privilegiu rar: i-a permis să planteze o nouă podgorie într-o perioadă în care acest lucru era strict interzis în Franţa.
Desigur apare întrebarea de unde atâta bunăvoință la un rege destul de autoritar?
Explicația e simplă: Majestatea Sa se dedulcise la licorile rafinate ale domnului Rémy Martin.

Louis al XV-lea a fost atât de impresionat de savoir-faire-ul și de calitatea coniacurilor Casei, încât i-a acordat lui Rémy această autorizaţie regală la doar 14 ani după ce acesta și-a început producția de cognac.
Documentul se păstrează încă și arată așa:

Remy Martin 1738 Accord Royale

Să ne întoarcem la zilele noastre
La 275 de ani de la istorica autorizație regală, pentru a aduce un omagiu acestui eveniment important din istoria Casei Remy Martin, cellar master-ul Georges Clot a creat în 1997 un amestec nou, cu respectarea fidelă a metodelor vechi de secole: selecţia eaux-de-vie-urilor maturate în butoaie din lemn de stejar Limousin și distilarea prin metode tradiționale în alambicuri mici din cupru.
Astfel a apărut Rémy Martin 1738 Accord Royal.
Designul sticlei și al etichetei a fost gândit în concordanță cu această lungă istorie și evocă „autorizaţia regală” iniţială.

Remy Martin 1738 Accord Royale 2

Rémy Martin îşi continuă strategia de revitalizare în Europa, oferind produse pentru „a seduce” iubitorii de coniac şi pentru a recruta consumatori noi. Lansarea 1738 Accord Royal reprezintă un pas în această direcţie. 1738 Accord Royal este o adevărată expresie a savoir-faire-ului Rémy Martin, spune Augustin Depardon, Director Executiv Rémy Martin.

 Aromă intensă și gust fin

Selecţia specifică a eaux-de-vie-urilor este făcută exclusiv din podgoriile cele mai căutate ale regiunii Cognac, Petite Champagne şi Grande Champagne, iar maturarea lor se face în butoaie de stejar rumenit. Obținut prin metodele tradiţionale de distilare, 1738 Accord Royal vine cu un gust bogat, complex, dar extrem de matur, foarte apreciat de cunoscătorii de cognac din întreaga lume pentru aroma delicata și gustul fin.

Remy Martin 1738 Accord Royale 3

 

Generoasele note fructate de prune şi dulceață de smochine sunt completate de arome intense de stejar, toffee şi pâine prăjită. Gustul răsfață simțurile prin împletirea armonioasă a aromelor de zahăr ars, unt, mirodenii coapte și ciocolată amăruie, toate într-un buchet robust,  cu un finiş cremos.

Aromat dar matur în seducţia sa, 1738 Accord Royal se ridică la înălţimea oricărei ocazii.
Poate fi savurat simplu, cu gheaţă sau în cocktailuri – se îmbină armonios cu arome de citrice, fiind ideal pentru clasicul Side Car sau în alte creații mixologice noi.
Ideal în compania deserturilor, în special a ciocolatei fine.

Suficiente calități, așadar, pentru a convinge că poate fi un cadou rafinat în aceste săptămâni de sărbătoare.
Detalii, aici.

__________________________________________________________

Despre Rémy Martin

Istoria Casei Rémy Martin începută în anul 1724 se confundă cu istoria unei familii, o familie de viticultori, care de cinci generaţii este ghidată de aceeaşi pasiune. Unul dintre secretele coniacului produs de Rémy Martin este solul regiunilor Grande Champagne şi Petite Champagne, regiuni care asigură condiţiile ideale pentru cultivarea soiurilor de struguri folosiţi în producţia de coniac. Eaux de vie-urile provenite din aceste regiuni au cel mai mare potenţial de învechire şi de aceea sunt extrem de preţuite.  Este nevoie de timp şi talent pentru a scoate la iveală esența coniacului. Astfel, eaux-de-vie-ul obținut este învechit vreme de câteva decenii în butoaie de stejar Limousin și armonizat apoi în blenduri de către Master Cellar-ul Rémy Martin. Cognacul Fine Champagne este singurul blend care provine din două regiuni protejate prin Appellation d’Origine Contrôlée (AOC), ceea ce certifică în mod oficial calitățile unice ale cogniacului obtinut din prodgoriile Grande Champagne și Petite Champagne.

____________________________________________________________

Despre B.D.G. IMPORT

Compania BDG Import a început să activeze în domeniul importului și distribuției de băuturi alcoolice premium și super-premium din anul 1994 și în prezent este lider de piață, cu o cifra de afaceri de 40 milioane EURO în 2014. BDG Import este singura companie din acest domeniu ce deține în parteneriat o rețea de distribuție HoReCa în București, Cluj și Timișoara fiind totodată prima companie care își comercializează și promovează produsele în canalul online prin site-ul www.beicevrei.ro. Din portofoliul BDG Import fac parte mărcile: Jack Daniel’s, Finlandia, Remy Martin, Cointreau, Metaxa, Evian, Jagermeister, Budweiser Budvar, Southern Comfort, Bols, Herradura, Laurent Perrier, Baron Philippe De Rothschild, Bacardi, MARTINI®, Grey Goose, Bombay Sapphire, Dewars, The Famous Grouse, The Macallan, Armand de Brignac Champagne, TRUE 100% Natural Energy Drink.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. In final, cati ani vechime are licoarea din sticla? Ca nu cred ca are 277 ani.

Adaugă comentariu