Închide

Ce vrei să cauți?

Migrația românilor va continua și, indiferent de profilul sociologic al populației emigrante, se vor trimite bani în țara

transfer de bani
transfer de bani

guestpost (p)

Despre migrația din cadrul UE s-au făcut numeroase studii. Un astfel de studiu arată că emigrarea din România către țări membre ale Uniunii va continua și în deceniul 2010-2020. Se prognozează că în 2017 volumul de emigranți români va ajunge la 3,5-4,9 milioane în regiunea UE 15, adică în statele UE de dinaintea extinderii din 2004 (Holland, D., et al., 2011, Labour Mobility Within the EU-The impact of enlargement and the functioning of transitional arrangements Național Institute of Economic and Social Research, Londra, p. 103).

Dat fiind că în acest studiu metodologia prognozei a fost discutabilă, avându-se în vedere că baza de calcul este numărul mediu al cetățenilor români care au obținut statut de rezident în una din țările UE15 în perioada 2004-2009, discutabile sunt și cifrele, însă nu și contextul general schițat de autori: eliminarea unor limitări de circulație a forței de muncă din România, în contextul cererii de forță de muncă pentru nișe pentru care emigranții români s-au specializat (construcții, menaj, servicii în hoteluri, restaurante, cafenele etc). Este probabil că acest aspect să contribuie la menținerea unor cote ridicate a emigrării forței de muncă din România.

în ceea ce privește variațiunile în profilul persoanelor care emigrează, dacă la începutul anilor ’90 predomina emigrația familială sau de reunificare familială, la aceleiași perioade de timp profilul s-a schimbat parțial, odată cu inițierea migrației circulatorii, pe lângă grupele de vârstă mai mici ale emigranților, devenind mai pronunțată și grupa celor de vârstă medie (30-50 de ani) care se angrenează în acest proces. După anul 2002 a apărut o tendință pronunțată de întinerire a populației care emigrează din țara noastră.

Indiferent de vârstă pe care o au cei care au ales să plece, să trăiască și să muncească într-o altă țară, în majoritate aceștia trimit bani familiilor rămase în țara. Sunt numeroase posibilitățile de transfer de bani internațional însă nu toate oferă serviciile pe care expeditorii și le doresc. De regulă, companiile de transferuri internaționale de bani sunt percepute ca fiind costisitoare sau lente (multora fiindu-le atribuite ambele caracteristici).

Pe de altă parte, băncile și serviciile de transfer de bani cash percep comisioane mari și taxe ce pot ajunge și la 10% pentru sume mici.
Să presupunem că Andrei lucrează în Londra și îi trimite în fiecare luna soției sale rămase în România câte 500 de lire sterline. La un calcul simplu, pe o perioadă de un an, Andrei plătește comisioane de 400 de lire. O sumă considerabilă!

transfer de bani

Există însă și companii cărora nu li se pot reproșa comisioane mari! TransferGo este o companie cu o politică foarte transparentă, diferențiată de alte companii prin faptul că percepe un comision fix de doar 0.99/9lei/99 eurocenți. Un transfer internațional de bani prin TransferGo presupune ca suma trimisă să ajungă în moneda pe care expeditorul o alege, direct în contul bancar al familiei. La transferul de bani, taxa este fixă, depinzând de țara de origine a transferului. Un alt plus al acestui serviciu, pe lângă comisioanele mici, constă în faptul că nu se pierd bani din cauza cursului de schimb nefavorabil, deoarece cursul valutar este foarte apropiat de cel al BNR.

transfer de bani

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu