samsung bio procesor

E foarte posibil ca pe 4 ianuarie 2017 unii dintre voi să se vaite altfel pe Facebook: „după sărbătorile acestea procentul de grăsime mi-a crescut cu 7%, iar masa musculară mi-a scăzut cu 6%. Și sunt mai stresat decât înainte de Crăciun”.
Și asta pentru că – promite Samsung – vom putea să ne măsurăm foarte ușor acești parametri fiziologici.

La finalului lui 2015, Samsung a anunțat că a început producția unui bio-procesor complex care va echipa unele dintre dispozitivele sale mobile în prima jumătate din acest an.
Deocamdată, detaliile despre acest bio-procesor sunt puține, dar mai mult ca sigur producătorul coreean va face o demonstrație și va vorbi pe larg despre produsul său la Consumer Electronics Show (CES), care va începe peste două zile la Las Vegas.

samsung bio procesor

Deocamdată, știm că:
– Bio-procesorul poate procesa cinci semnale biometrice diferite
– Analizele pe care le face: impedanța bioloectrică (BIA), fotopletismograma (PPG), electrocardiograma (ECG), răspunsul galvanic al pielii (GSR)
– Ne va oferi date despre: grăsimea corporală, masa musculară, ritmul cardiac, temperatura pielii și nivelul de stres.
– Este de dimensiuni reduse, all-in-one
– Pe baza lui se vor dezvolta noi produse inovatoare

Este foarte posibil ca Samsung să lanseze un nou dispozitiv wearable bazat pe acest bio-procesor, care, dacă va funcționa cum trebuie, ar putea să devină lider pe o piață foarte aglomerată și cu destule produse slabe.

Bio-procesorul Samsung  este un nou pas în medicina viitorului, nu lipsită însă de probleme.
Pe lângă faptul că senzorii pot avea uneori erori în măsurare, este riscant să interpretezi ca profan date medicale disparate, mai ales că în fiecare dintre noi se ascunde un mic ipohondru, care se sfătuiește adesea mai întâi îndelung cu Dr. Google, înainte de a merge la un medic adevărat.
Dar produsul este interesant, atât pentru marea masă (în creștere) a pasionaților de viață sănătoasă și fitness, cât și pentru unii bolnavi cronic.
Așteptăm deocamdată detaliile despre bio-procesor de la CES 2016.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close