Închide

Bine de știut pentru startup-urile tech: Platforma SCALE 11

Strategia economică a Germaniei pune accentul pe încurajarea perseverentă a startup-urilor – idei de produse și servicii care pot schimba lumea, unele cu șanse de a ajunge la valori de piață uriașe.

Doar două exemple: marile grupuri media germane (Bertelsmann și Axel Springel), care nu au așteptat să se prăbușească presa tipărită, ci au cercetat metodic și au investit în startup-urile din Silicon Valley în ultimii zece ani, și modul în care guvernul se străduiește să revitalizeze Berlinul (cel mai „sărac” mare oraș german) prin transformarea lui într-un uriaș hub de creație tehnologică.

La această strategie participă și Deutsche Messe, prin lansarea în 2015, în cadrul CeBIT Hanovra, a platformei SCALE 11, în colaborare cu BVDS (Asociația Germană a Startup-urilor).
Deutsche Messe organizează CeBIT Hanovra, târg B2B dedicat tehnologiei digitale.

Recent a vizitat Bucureștiul o delegație a CeBIT care a prezentat, pe lângă noutățile ediției 2016 a târgului, și platforma SCALE 11.

cebit scale 11

Cum poate ajuta SCALE 11 startup-urile europene

SCALE 11 și-a propus să devină cea mai importantă platformă la nivel european pentru startup-uri din domeniile digital și modele inovatoare de afaceri: Big Data, e-Health, eCommerce, FinTech, Internet of Things, Logistică, Media și AdTech.
La întregul CeBIT 2016 (14-18 martie) vor participa 350 de startup-uri, dintre care 250 vor fi incluse în programul SCALE 11.

SCALE 11 are cinci componente principale:
– Platforma de prezentare, unde diverse startup-uri își pot expune ideile
– Conferințe, printre care cea mai importantă este Startup City Summit; reprezentanți din Londra, Paris și Tel Aviv vor vorbi despre cum să creezi condiții bune pentru dezvoltarea startup-urilor. Networking-ul între participanți este inclus.
– Întâlniri între startup-uri și furnizori de capital privat și de risc. Ca moment de show, va avea loc „Founders Fight Club”, unde fondatori de startup-uri , organizați în perechi își vor expune ideile într-o serie de întreceri desfășurate pe un ring de box real.
– Stabilirea de contacte față în față în fiecare seară a CeBIT între jucătorii cheie din comunitatea startup-urilor europene.

Deviza SCALE 11  „enable the next…” vorbește despre scopul acestei platforme, acela de a ajuta startup-urile participante să facă următorul pas în dezvoltare, la o scară mai mare.
Taxa de participare la CeBIT și SCALE 11 pentru startup-uri nu este chiar mică, dar organizarea excelentă a platformei și a evenimentelor o justifică.
Detalii, aici.

Adaugă comentariu