Închide

Ce vrei să cauți?

Suferi de FOMO? Fă-ți un test!

Telefonul mobil cu acces la Internet îi face nefericiți pe mulți.
Poate, câteodată, și pe tine.
Intri pe rețele sociale și vezi cât de tare se distrează alții, ce fericiți sunt în comparație cu tine, ce viață intensă duc.
Așa este?
Dacă da, atunci s-ar putea să suferi de FOMO.

FOMO (Fear of Missing Out) este o formă de anxietate socială pe care o dezvolți atunci când îți compari viața ta reală cu cea „augmentată” expusă de cunoscuți pe Facebook și pe alte rețele sociale.
Este, pur si simplu, invidie 🙂
Tu stai în casă sâmbătă seara acasă, lenevind pe canapea. La televizor sunt numai emisiuni plicticoase. Deschizi smartphone-ul și vezi că alții sunt un city break la Paris sau își rup capul prin cine știe ce club.
În cele mai multe cazuri această invidie nu are urmări dramatice, dar uneori oamenii atinși de FOMO dezvoltă forme serioase de depresie și au nevoie de tratament medical.

Metoda cea mai bună să revii cu picioarele pe pământ este să îți aduci aminte că multe postări „fericite” pe care le vezi pe Internet au o anumită doză de fals. Oamenii tind în mod natural să se laude, mai ales pe net, în vânătoare de like-uri: ciolanul acela pe varză poate nu a fost chiar așa excepțional (poza a fost editată), locul care pare de vis poate că nu este chiar așa, îndrăgostiții care-și fac selfie-uri languroase poate că deja s-au săturat unul de altul.
Oamenii pur și simplu postează o imagine idealizată a lor și a mediului în care se află.

Ca să vezi dacă suferi de FOMO, fă acest test (click).

Articole populare Ultima luna

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. In urma cu 3 ani cand am realizat ca toate cunostiintele mele(poate nu toate, dar marea lor majoritate) folosesc facebook doar pentru a se lauda cu viata, relatia, masina, vacanta, hainele, accesoriile, sunt toate de vis si sunt cei mai fericiti. Cand de fapt eu ii stiu ca nu sunt fericiti de loc si cauta in facebook fericirea. Fericirea in likeuri si comentarii „ce ma bucur pentru voi” cand de fapt nu se bucura, ci doar le doreste moartea subita.
    Am sters toate pozele, toti prietenii, il folosesc doar sa urmaresc activitatea unor vedete internationale, siteuri de stiri sau entertaining.
    Deci de fomo am scapat! Yeeey

Adaugă comentariu