Un leu pe zi. Atât e de ajuns să donezi pentru a ajuta mult, mult niște oameni în dificultate maximă.

Vă povesteam acum un an despre primitivismul cu care România își tratează bolnavii incurabil, în principal de cancer: medici care nu sunt pregătiți să ofere tratament împotriva durerilor atroce și un sistem sanitar care s-a obișnuit să-l privească pe un astfel de pacient ca pe un om condamnat, pentru care cheltuielile medicale nu prea mai au rost.

Am trecut de curând și pe la Hospice Casa Speranței București. O clădire nouă, pe malul lacului Pantelimon.
Unul dintre cele mai civilizate locuri medicale din România.
Aici sunt primiți gratuit pacienți cu boli incurabile și sunt tratați, paleativ, după cele mai moderne protocoale existente în lume. Sunt oameni care au venit din spitalele de oncologie absolut dărâmați, într-o depresie adâncă – nici măcar nu mai mâncau, și aici s-au înzdrăvenit.
Sau familii distruse de vestea cancerului și care aici și-au găsit echilibrul, demnitatea și soluțiile să treacă peste momentele dificile.

Problemă: Hospice Casa Speranței București este o fundație. Se bazează pe donații de la firme, organizații și persoane particulare pentru a funcționa.

Dacă ai avut în familie pe cineva drag care s-a stins de cancer sau alte boli incurabile, cel mai bun lucru pe care poți să-l faci în memoria sa e să intri aici (click) și să donezi o anumită sumă, o singură dată sau recurent – alegi o sumă (începând de la 5 lei/lună) care va merge lunar de pe cardul tău la ajutorarea bolnavilor incurabil.

hospice casa sperantei

Eu am ales să donez 30 de lei pe lună. Un leu pe zi în bugetul meu nu se cunoaște, dar leul acesta alăturat altor sume donate ajută mult.

Câteva imagini de la Hospice Casa Speranței București:

Hospice Casa Speranței București
Centrul de zi, unde pacienții socializează.
Camera senzorială, pentru tratamentul copiilor.
Camera senzorială, pentru tratamentul copiilor.
Hospice Casa Sperantei București
Un bolnav incurabil nu trebuie să „zacă” la pat. Unul dintre saloanele Casei.
Hospice Casa Sperantei București
Hospice Casa Sperantei București funcționează și ca centru de pregătire a medicilor în domeniul îngrijirilor paleative.


 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close