Închide

Ce vrei să cauți?

10 motive pentru care merită să-ți schimbi viața

laptop intel
laptop intel

 

Să ne imaginăm că ai avansat profesional și ai dreptul la o asistentă/secretară. (Sau poate ai deja una?)
Cum ar fi ca respectiva secretară să se miște încet/încet ca o bătrânică de 95 de ani, să îți aducă un document pe care i-l ceri după minute bune de așteptare, iar într-o zi să-ți piardă/arunce toate proiectele la care lucrezi?
Ar fi un coșmar, nu?

Și totuși sunt destui cei ce acceptă încă să lucreze pe computere vechi de trei-patru ani, care se mișcă precum secretara de 95 de ani de care vă vorbeam – durează un minut până deschid un fișier, se blochează dacă sunt patru tab-uri deschise, hârâie și sunt în pericol să-și dea duhul brusc, trimițând pe lumea cealaltă toate informațiile din hard. Sau funcționează cât de cât ok (pentru câtă vreme însă?), dar arată atât de uzate, de parcă ar fi fost cumpărate de la un second hand african.

E adevărat, un computer nou este investiție pe care trebuie să o judeci cu cap. Avantajul este că acum ai toate informațiile la îndemână și chiar dacă în ultimul an nu ai căutat pe net sau n-ai mai trecut printr-un magazin de electronice, în maximum două ore te lămurești ce laptop nou ți s-ar potrivi.
Câteva argumente pentru a porni chiar zilele acestea în descoperirea noului tău computer:

 1. Au apărut și „se poartă” laptopurile 2 in 1. Hibrid. Funcționează și ca laptop, și ca tabletă, prin detașarea ecranului la dorință sau prin rabatarea acestuia. Nu mai sunt niște experimente hardware, au istorie deja.
  Avantaje pentru cele cu ecran detașabil, de exemplu: acasă, poți lua doar tableta pe canapea când te relaxezi și vrei să citești știri sau să vezi un film. La fel și la ședințe și pe teren – nu mai cari tot laptopul, mergi doar cu tableta.
  În plus, 2 in 1 înseamnă că ai și ecran tactil la laptop – ne-am cam obișnuit cu confortul acesta de câțiva ani, de când folosim smartphone-uri cu funcție touch.
 2. Dacă îți iei un laptop nou, mai ușor, mai subțire și mai performant (mai ales un 2 in 1) ești perceput ca o persoană dinamică, în ton cu vremurile, deschisă la nou. Contează profesional, nu?
  Din punct de vedere practic, datorită noilor procesoare Intel® Core™ M sau celor de-a șasea generație a gamei Intel® Core™, dispozitivele 2 în 1 sunt cu 50% mai ușoare și oferă o performanță grafică de 7 ori mai mare față de laptopurile vechi de patru ani. De asemenea, sunt de 7,6 ori mai rapide.
 3. Laptopul te definește ca persoană. Poate nu ai dat atenție, dar oamenii te judecă și după ce telefon și ce computer folosești. Să te prezinți la o întâlnire de afaceri, la o prezentare de produs/serviciu cu un laptop antic, e ca și cum te-ai duce costumat în trening. Sau poți fi perceput ca un avar desăvârșit.
 4. Tehnologia a evoluat mult în ultimii doi-trei ani, iar prețurile computerelor au scăzut. Să ne înțelegem, asta nu înseamnă că poți să-ți iei un laptop bun cu 100 de euro, ci că o configurație să zicem de 500 de euro astăzi este achivalentul uneia de 1000 de euro de acum câțiva ani. Altfel spus, obții mult mai multă performanță la aproximativ același cost.
  Dispozitivele 2 în 1 au o performanță de două ori mai mare comparativ cu un PC vechi de 4 ani.
 5. Economisești timp, devii mai productiv și albești mai lent. Când computerul se mișcă greu, se adună secundele de întârziere, care devin minute și, în timp, ore pierdute. Ai putea folosi acel timp mai eficient, nu? Plus iritarea că atunci când te grăbești, computerul vechi răspunde în ritmul lui, de melc.
 6. Nu mai cauți cu disperare o priză. Este dovedit: după trei-patru ani de utilizare, bateria laptopului mai ține cel mult 20 de minute între încărcări. Ai observat că în aeroporturi nu prea sunt prize?
  Laptopurile noi, cum sunt cele 2 in 1, oferă o autonomie dublă față de dispozitivele de până acum, ceea ce înseamnă, de pildă, peste 8 ore de video HD cu o singură încărcare.
 7. Eliberezi biroul, capeți mai mult spațiu, te bucuri de mobilitate. Poate folosești încă un desktop PC, deși nu ai neapărată nevoie pentru că nu ești un gamer înrăit. Dacă îl înlocuiești cu un laptop nou, vei constata că ai mai mult loc, e mai confortabil. Plus că cu un desktop PC nu poți pleca pe teren, nu?
 8. Riscul de a pierde datele din hard se diminuează foarte mult dacă îți schimbi computerul. Au pățit-o destui: ceva turbulențe când au traversat munții cu avionul de la București la Cluj, iar la destinație au constatat că vechiul laptop nu mai pornește. Cu unul nou, ești mult mai bine apărat.
 9. Confortul lucrului proaspăt. Un laptop nou este îți aduce acel sentiment plăcut al unui nou început, e o plăcere să-l folosești.
 10. Chiar ai de unde alege. Oferta de computere este variată, tot ce trebuie să faci este să îți definești nevoile (de exemplu, am deplasări dese, îmi aleg unul mai subțire și mai ușor) și să ai răbdare să compari produsele între ele. Uite, îți vin în ajutor cu un link (click!).

Întrebări? Cunosc câțiva specialiști care îți vor răspunde foarte repede.

Adaugă comentariu