Mă uit în jur, pe la evenimentele de presă sau pe stradă, și văd din ce în ce mai puține camere foto.
Dacă mi-ar dărui cineva acum o cameră foto, aș fi cam încurcat pentru că aș ști că nu o voi folosi prea mult – nu sunt fotograf profesionist sau pasionat.

Locul compactelor, DSLR-urilor sau mirroless-urilor a fost ocupat, în cazul consumatorilor obișnuiți, de smartphone. În epoca Facebook și Instagram ar fi de altfel cam complicat să mai folosești camere foto mari pentru poze, chiar dacă unele au căpătat conexiuni wi-fi.

De aceea mi-a atras atenția lansarea de azi a noilor smartphone-uri Huawei P9 și P9 Plus, în cazul cărora marketingul chinezilor pune accent pe camera foto care vine cu câteva noutăți interesante.

Huawei P9

Camerele foto de la Huawei P9 sunt rezultatul colaborării cu legendarul producător german de camere foto Leica.

Spun camere pentru că Huawei P9 folosește două pentru a capta imaginea, una RGB și o alta monocromă, care lucrează în tandem.
Camera RGB pe care P9 o integrează este specializată în capturarea culorilor, iar camera monocromă  în detaliile imaginilor.

Focalizarea camerei Huawei P9  este bazată pe trei metodologii – laser, depth calculation și contrast – și o selectează automat pe cea care oferă cel mai bun rezultat în orice mediu.

Funcția de fotografiere cu diafragmă deschisă permite ajustarea aperturii camerei pentru a crea bokeh – blurul din spatele obiectului focalizat, precum și alte efecte legate de adâncimea de câmp, în timp ce obiectul principal rămâne focalizat clar.

huawei p9 photo - Copie

 

Alte câteva informații tehnice:

Huawei P9: ecran de 5,2 inci, procesor Kirin 955, cu nuclee de 2,5GHz și 64 biți. Baterie de 3000mAh.

Huawei P9 Plus: ecran de 5,5 inci, cu tehnologia Press Touch și o baterie de 3400mAh. Încărcare rapidă dual-IC „oferindu-le utilizatorilor 6 ore de convorbiri cu o încărcare de doar 10 minute”.

Prețurile sunt destul de mari, specifice smartphone-urilor de lux și poziției de top a Huawei între producători: locul 3 mondial, după Samsung și Apple.

Huawei P9 va fi disponibil în versiunea de 32GB cu 3GB RAM, având prețuri începând de la 599 euro.
Modelul P9 Plus va fi disponibil în varianta de 64GB cu 4GB RAM având prețuri pornind de la 749 euro.
Deocamdată, Vodafone a anunțat că primește precomenzi pentru Huawei P9 începând din 11 aprilie.
Revin cu detalii după test.
Info oficiale aici.

1 Comment

  1. Toate telefoanele fac poze bune sau aproape bune cât au lumina. După lăsarea întunericului sunt varză.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close