Figură rece, serioasă și spălată de neamț sau scandinav. Ochelari fini. Costum care a costat 1000 de euro, poate și mai mult.
Probabil afaceri.
Soarta și treburile l-au adus în România. A coborât din avion pe Otopeni și acum încearcă să găsească un taxi, la un aparat primitiv, galben și jupuit. Aparatul e leneș și aproximativ. Cineva a înfipt – nu bănuim de ce – un drapel național în alcătuirea de tablă. Să fie frumos.
Să privim filmul în care străinul nostru se străduiește să facă rost de un taxi:

Mi-a fost jenă să-l filmez mai mult, dar vă asigur că omul, cu o răbdare incredibilă, a bătut cu degetele în aparat, ca la păcănele, mai mult de zece minute. Fără succes. A plecat oftând.

Pe Otopeni e criză de taxiuri. Faci cu avionul de la Berlin la București două ore și stai la coadă în fața aparatului galben cel puțin o jumătate de oră.
Criza a apărut după ce niște băieți isteți au venit cu noi reguli privind taxiurile, de la 1 aprilie. Taximetriștii dau vina pe aeroport, aeroportul dă vina pe taximetriști.

airport otopeni taxi qeueu

În orice aeroport din lumea asta se întâmplă să fie coadă la taxiuri – e normal, se perindă milioane de oameni. Dar numai pe Otopeni poți sta la coadă și o jumătate de oră fără să prinzi unul.

Citesc că premierul Cioloș a angajat o somitate într-ale afacerilor să facă PR României în fața investitorilor străini.
Deocamdată, Aeroportul Otopeni face un PR dezastruos României. „La voi în țară nu sunt taxiuri !?”
Desigur, vom asista până în vară la seminarii și evenimente despre oportunitățile de afaceri și de turism în România, sponsorizate gros și cu fursecuri fine, prin hoteluri de lux.
Poate ar fi mai bine ca astfel de evenimente să se țină în holul Sosiri de la Otopeni, în fața aparatului galben la care-ți joci norocul a face rost de un taxi în capitala unei țări membre UE.
Ar fi mai cinstit.

Pe aceeași temă, Istodor este și mai nervos: Guvern naiv. Comand taxi-instant la Otopeni Aeroport. Situația crimei japoneze e întoarce.

7 Comments

 1. La aeroport există două aparate care transmit comanda și către șoferii din aplicația Clever Taxi ce au legitimație pentru acces aeroport. Tariful este între 1,39 și 3,5 lei/km. Oamenii nu aleg un tarif mai mare. Din această cauză se fac cozi mari. Dacă selectezi un tarif mai mare poți găsi mașină după prima încercare. Mai mare fiind chiar și 1,75lei/km.
  La 3,5lei/km ai șoferi de la Elegance Taxi sau Grant Taxi cu șoferi îmbrăcați la costum, vorbitori de engleză și mașini dotate cu POS.
  Poți comanda și direct de pe aplicația de mobil, dar comanda trebuie să fie la vechiul ceas, în afară estacadei de sosiri. Șoferii sunt prin zonă și poți găsi o mașină la tarif de 1,39 lei/km.

 2. Vor la botul calului …si ieftin

 3. Sunt taxiuri berechet la aeroport cu tarif normal de 3,50 lei.

 4. Sunt taxiuri autorizate cu tarif normal de 3,5 lei/km. Cine vrea taxi low-cost, poate face comandă de pe telefon prin dispecerat sau aplicație și taxiul vine la fostul ceas.

 5. Exist doua linii RATB express catre oras, care circula la intervale decente, si cu pret minim. De ce blamati ceva ce stiati ca nu exista, alegand cea mai proasta optiune secundara pe post de contraoferta. Informati-va, pentru ca exista variante low cost pentru transport. Toate bune!

 6. PAI STA SI CAUTA O MASINA CU 1,39 CA VREA SA MEARGA CU 5 EURO PANA-N CETRU BUCURESTIULUI….CUM SA NU….SAU INVATAT …IN TOATA EUROPA TARIFUL PE KM LA TAXI ESTE DE PESTE 1 EURO PE KM…..DOAR IN BUCURESTI 0,30 EURO PE KM…IN FRANTA ESTE TAXA SI PE BAGAJ SI TAXA SI PENTRU A 4 -A PERSOANA…IN BRUXELLES 2 EURO PE KM…IN LONDRA DACA PLATESTI CU CARDUL ESTE TAXA DE 1 LIRA SAU 10 LA SUTA DIN VALOAREA CURSEI….TOATA EUROPA SI TOATA TARA ARE TARIF DE NOAPTE SI TARIF DE EXTERIOR…DOAR BUCURESTIUL ARE 1, 39 SI ZIUA…SI NOAPTEA….SI DE EXTERIOR…OARE CUM? PRIN EVAZIUNE FISCALA? PRIN MUNCA LA NEGRU? PRIN MASINI NESIGURE? PRIN MASINI SI SOFERI JEGOSI? PRIN “CAZANE CU 7-800.000 DE KM LA BORD CARE SUNT ADEVARATE BOMBE PE STRAZI?….IN MARE P[ARTE , DA….DAR ASTEA NU VA INTERESEAZA….VA INTERESEAZA DOAR …1,39…SI ATAT…..

 7. @Clever Taxi: am intrat în țară pe 2 aprilie și era o coadă de 3 m la aparate. Într-adevăr, toți păcăneau la 1,4 lei/km. Zic, frate, lasă-mă pe mine să dau la 3,5 lei/km. Am bătut câteva minute și nu am prins nici un taxi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close