link twin amber

Am primit la teste un joc românesc, Link Twin, instalat pe un Samsung Galaxy.
Scenariul: doi frați se pierd și trebuie ajutați să ajungă acasă.
L-am deschis și mi s-a părut un joc pentru copii, mai ales din cauza graficii destul de simple.

De la nivelul 15 încolo însă, surpriză: jocul îți pune la încercare capacitatea de rezolvare logică a problemelor.
Cred că Link Twin este un exercițiu/antrenament util, mai ales dacă citești știri de genul:

analfabeti functional link twin absolventi logica link twin - Copie

Link Twin, în varianta de dezvoltare, poate fi descărcat de posesorii de smartphone-uri Samsung din Samsung App.
Va fi lansat oficial pe 26 septembrie, pentru toți utilizatorii, în variantele iOS, Android și Windows Phone.

link twin amber link twin amber

Link Twin, creat de Lorraine și publicat de Carbon

Scriu despre acest joc, fără să fiu consumator asiduu de mobile games, pentru că îmi place cum s-a dezvoltat producătorul român de jocuri Amber Studio, cel care a creat Link Twin.
Amber Studio a fost înființat acum trei ani și de atunci a ajuns la o cifră de afaceri de 20 de milioane de lei (2015) și la o echipă de 200 de angajați.
Ca multe alte companii IT autohtone, lucrează pentru clienți internaționali și în acești trei ani a dezvoltat titluri precum jocurile Cinderella Free Fall, Little Leader, Star Wars Rebels, Yahtzee with Buddies și The Martian.

Pasul următor și logic pentru Amber Studio a fost să creeze, la începutul anului,  Carbon, primul incubator de jocuri ce caută să ajute dezvoltatori din acest spațiu al Europei, plecând de la o realitate a pieței conform căreia, pentru a crește industria, trebuie ca studiourile independente să se dezvolte la rândul lor.

Ideea Carbon a fost gândită de către oameni ai Amber iar studioul a susținut-o, transformând-o într-o companie de sine stătătoare și care, în doar câteva luni de la lansare, are sub contract deja două titluri și este în negociere cu alte companii independente din Europa Centrală și de Est”, spune Dragoș Hâncu, general manager Amber Studio.

În afară de Carbon, un nou proiect capătă formă în cadrul Amber și, în curând, autonomie. Divizia de creație, cea care reunește oamenii care lucrează la crearea și dezvoltarea de IP-uri de la zero va purta numele de Lorraine și are ca obiectiv transformarea într-un studio de sine stătător.
Înființarea unei noi companii a venit în urma nevoii Amber de a se concentra exclusiv pe oferirea de servicii creative premium, în timp ce Lorraine va avea ca rol dezvoltarea de IP-uri originale. Astfel, titluri precum Link Twin, vor fi realizate în cadrul noului studiou.

PS: Ideea de a folosi Link Twin ca probă de angajare îmi aparține. 🙂

1 Comment

  1. Consider că este o idee foarte bună implementarea ca probă de angajare a jocului Link Twin. Acesta cât și alte câteva jocuri de strategie și logică ar putea arăta cu siguranță nivelul de pregătire al unui candidat. În plus s-ar ajunge la o filtrare calitativă în rândul forței de muncă în multe domenii. Din păcate nu cred că vor fi prea mulți angajatori care vor accepta să implementeze această idee în procesul de recrutare. Iar ”la stat” nu cred că vor fi prea mulți bugetari interesați să-l testeze nici măcar până la level 15.
    Eu am avut ocazia să joc Link Twin la standurile Amber Studio din cadrul East European Comic Con și mi s-a părut un super joc. Și… mă bucur că cineva s-a gândit să propună o astfel de idee pentru domeniul recrutării.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close