samsung galaxy-note7

Samsung a prezentat ieri public în România noul său phablet Samsung Galaxy Note7, la o săptămână de la lansarea internațională.
La eveniment, după punctarea  pe scurt a principalelor caracteristici tehnice, un tânăr antreprenor a demonstrat cum poate fi folosit noul Samsung Galaxy Note7 în business. De exemplu, să creezi, editezi și proiectezi prezentări Power Point direct de pe telefon, on the go.

Galaxy Note7 nu este singurul smartphone care vine cu suita Office preinstalată (2 ani de gratuitate) și pe care poți edita prezentări PPT. Însă are câteva puncte tari care justifică prețul deloc mic.*

Ecranul
Absolut subiectiv și fără pretenția că mi-au trecut toate smartphone-urile de top prin mână: display-ul Samsung Galaxy Note7 (5.7” Quad HD Dual edge Super AMOLED 2560 x 1440 – 518ppi) este foarte, foarte bun. Posibil, cel mai bun.  Imaginile sunt cristal, cu nuanțe vii și detalii perfecte.

Stylus S Pen
Cu ani în urmă, când Samsung a reintrodus stylus-ul (instrument creat într-o vreme pentru a rezolva imperfecțiunile  de funcționare ale ecranului tactil), mulți au fost nedumeriți. Seria Note și, mai ales, acest Note7 arată că a fost o decizie bună.
Noul S Pen îți permite să faci notații pe ecran chiar când acesta este în stand-by: notezi rapid o adresă, un număr de telefon, faci o schemă, o schiță, fără să mai deschizi telefonul.
Are vârful mult mai subțire (0,7 mm, față de 1,5 mm la edițiile anterioare) și un buton care îl transformă în „gumă” de șters.

samsung galaxy-note7
Decupezi imagini și screenshot-uri, faci notații pe ele și tot ce ai creat cu S-Pen se salvează automat într-un folder dedicat. E de ajuns să contectezi Note7 la computer pentru a transfera aceste documente pe un ecran mai mare.
Pentru creativi și tehnicieni, acest S Pen este aur.

Securitatea și acces prin scanare de iris
Soluția de securitate Knox pe care Samsung a creat-o pentru smartphone-urile sale a fost îmbunătățită.
Galaxy Note7 simplifică organizarea informațiilor personale și de lucru: există un folder Private (pentru fotografii, documente, aplicații) în care nu poate intra nimeni fără autorizare.
Marketingul Samsung împinge în față noua metodă de deblocare a telefonului prin scanarea irisului cu care vine Galaxy Note7, alături de amprentă sau parolă.
Nu-mi dau seama cât este o chestiune de PR/diferențiere sau una de utilitate în această scanare a irisului, dar e posibil ca pentru cumpărături online sau operațiuni bancare de pe smartphone să își găsească justificarea.

Rezistent la apă și praf
Pentru profesioniștii care fac teren, Samsung Galaxy Note7 este un smartphone potrivit. Poate fi folosit și pe ploaie, de pildă, pentru că este certificat IP68 – rezistență la praf și apă, la adâncimi de până la 1,5 metri și durată de maximum 30 de minute.

Prezentarea oficială a Samsung Galaxy S7 este bine realizată, așa că dacă vreți să aflați în detaliu caracteristicile acestui smartphone, dați click aici.

Și esențialul într-un clip de 2 minute:

Samsung Galaxy Note7 va ajunge în România începând din 2 septembrie (precomenzi, din 16 august).
*Prețul se va situa în jurul a 3700 de lei.
Cei care precomandă noul telefon prin partenerii locali vor primi gratuit ochelari/cască Samsung Gear VR.

 Galaxy Note7
Sistem de operareAndroid 6.0.1 (Marshmallow)
RețeaLTE Cat.12 / LTE Cat.10 / LTE Cat.9  *Pot exista diferențe în funcție de operatori*
Dimensiuni153.5 x 73.9 x 7.9mm, 169g
ProcesorOcta core (2.3GHz Quad + 1.6GHz Quad), 64 biți, process de 14nm
Memorie4GB RAM (LPDDR4), 64GB (UFS 2.0)
Display5.7” Quad HD Dual edge Super AMOLED

2560 x 1440 (518ppi)

CamerăPrincipală: Dual Pixel 12MP OIS (F1.7), Frontală: 5MP (F1.7)
Baterie3,500 mAh, încărcare rapidă atât pe cablu, cât și wireless

Încărcare wireless compatibilă cu WPC și PMA

Metode de platăNFC, MST
ConectivitateWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO(2×2) 620Mbps,

Bluetooth® v 4.2 LE, ANT+, USB Type-C, NFC,

Locație (GPS, Glonass, Beidou)

SenzoriBarometru, Senzor de amprentă, Giroscop, Senzor Geomagnetic, Senzor Hall, Senzor de ritm cardiac, Senzor recunoaștere iris, Senzor de proximtate, Senzor RGB de lumină
AudioMP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR,

AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA

VideoMP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI , FLV, MKV, WEBM

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close