widget-|Raiffeisen Bank mobile banking

E o tendință în industria mobile să fie extrasă dintr-o aplicație complexă o funcție pe care să o folosești independent. Așa a făcut Facebook cu Messenger.
Oamenii sunt grăbiți, vor acces la aplicații cât mai simplu și rapid, dacă se poate cu o singură atingere a ecranului smartphone-ului.

Am o veste bună în acest sens: de azi poți să verifici simplu, printr-un singur swipe pe smartphone, dacă ți-au intrat bani în cont și de câți bani mai dispui, plus să faci plăți, fără să mai intri în aplicația de mobile banking.
Ce vezi în clipul acesta că face hipsterul cu mâna în ghips (swipe cu fruntea) e perfect real. Am verificat, se poate 🙂

De unde a pornit totul
Acum cinci ani, Raiffeisen Bank lansa prima sa aplicație de Mobile Banking, Smart Mobile, pentru smartphone-uri cu iOS și Android.
Un an mai târziu, în 2012, aplicația înregistra 100.000 de logări pe lună. În prezent, numărul logărilor a crescut de 16 ori, la 1,6 milioane lunar.
Vorba cuiva, mai degrabă îți uiți portofelul acasă decât telefonul.

Ce au observat specialiștii în inovație ai Raiffeisen Bank: aproximativ 10% dintre logările la aplicația Smart Mobile sunt continuate de tranzacții de pe telefon.
Majoritatea utilizatorilor intră în aplicație cel mai adesea doar ca să vadă care mai e soldul și dacă au fost virați ceva bani.
De asemenea, cea mai frecventă tranzacție este cea între conturile aceluiași client.

Dacă verificarea soldului este cea mai frecventă operațiune, ideea a apărut natural: un widget care să te lase să vezi soldul din conturile tale, ușor de accesat precum cel care ne arată cum va fi vremea, fără să mai intri în aplicația de mobile banking.
Însă widgetul Smart Mobile e evident mult mai complex decât unul meteo: te lasă să faci și plăți, nu numai să consulți soldurile. Vedem imediat cum.

raiffeisen-bank-smart-mobile

Aplicația de mobile banking Raiffeisen Bank. Ce știe să facă
Pentru a înțelege mai bine de ce consider widgetul Smart Mobile Raiffeisen Bank o inovație foarte utilă pe piața bancară românească, să descriem mai întâi, pe scurt, aplicația de mobile banking  din care se activează respectivul widget (și aplicația, și widgetul poartă aceeași denumire, Smart Mobile):

Aplicația îți permite să faci de pe smartphone o mulțime de operațiuni bancare: schimb valutar, poţi vira bani în contul tău sau în alte conturi, poţi plăti facturi (unele dintre ele cu scan de cod de bare), să îţi deschizi conturi, să constitui depozite şi să le alimentezi sau să participi la fonduri de investiții. Găsești și informații utile, gen cele mai apropiate unități Raiffeisen Bank sau nivelul dobânzilor.
În plus, poţi vedea situaţia conturilor tale în orice moment.

raiffeisen-bank-smart-mobile

Important: operațiunile bancare prin aplicație sunt mai „ieftine” decât la ghişeele băncii. Nu e nevoie să explic de ce.
Un demo al aplicației de mobile banking este accesibil aici (click).

Ce știe să facă widgetul Smart Mobile
Logarea este simplă și rapidă. Ai trei posibilități: prin PIN sau amprentă (iPhone), prin PIN (smartphone-urile cu Android) sau, dacă ții neapărat, prin user/pass.

Vezi câţi bani ai în cont cu un swipe (sunt accesibile două conturi prin widget.)
Poţi face o parte din tranzacţii cu un simplu click, cum spuneam, fără să te loghezi în aplicaţie: trimiţi bani rapid către şabloanele predefinite (două) în aplicație. Alimentezi cardul de credit, achiţi facturi sau faci schimb valutar.

Widgetul se activează din aplicație. Accesul la aplicația Smart Mobile este gratuit din serviciul de internet banking, Raiffeisen Online sau din orice agenție Raiffeisen Bank și vine cu zero lei taxă de administrare.
Detalii și ghiduri găsești aici.

Cum ar fi să câştigi o maşină doar pentru că ţi-ai plătit facturile de pe telefon cu Smart Mobile?

Clienții Raiffeisen Bank care fac tranzacţii prin Smart Mobile sau internet banking au șansa să câștige un iPhone 6 pe zi.
Iar dacă fac 5 tranzacţii prin ambele servicii se înscriu pentru marele premiu: un Mercedes-Benz GLA.
Detalii în campania Viața fără cash (click).

Echipa de inovație Raiffeisen Bank

M-am întâlnit astăzi cu echipa de specialiști Raiffeisen Bank România în cercetare, dezvoltare, inovație și am discutat despre viitorul plăților online. Am descoperit oameni conectați la cele mai noi informații tehnologice și care experimentează permanent. Dacă ar ține o conferință publică despre viitorul tehnologic, ar avea mare succes, cred.
E vorba de pasiunea și entuziasmul acela natural, semn că lucrează din plăcere.
Am discutat și despre o nouă tehnologie de operațiuni bancare retail cu smartphone-ul, ceva foarte interesant, aflată în teste la Raiffeisen. Va fi lansată anul viitor, dar până atunci informațiile sunt sub embargou.

Dacă ești „young&active: urban, educație&venituri peste medie, avansat mobile & internet” (profilul clienților Raiffeisen Smart Mobile) îți mai las un link al paginii Facebook Viața fără Cash.
Te va interesa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close