widget-|Raiffeisen Bank mobile banking

IT-iștii de la Raiffeisen Bank au avut o idee isteață: să putem vedea pe telefon câți bani avem în cont, în două secunde, fără să ne mai complicăm cu login în aplicația de mobile banking.

Ideea a venit natural, după ce au observat că majoritatea celor care întră de pe smartphone în aplicația Smart Mobile* o fac pentru a-și consulta soldul – de pildă să vadă dacă a intrat salariul.
Și dacă această operațiune (câți bani mai am în cont) este simplă, de ce clientul să fie pus să facă lucruri cam complicate?
Oare nu există o cale mai simplă? De pildă, să-și verifice rapid finanțele proprii când așteaptă la semafor sau când merge la supermarket și cu o mână ține copilul iar cu cealaltă împinge căruciorul?

Ca orice idee bună, e simplă și inovatoare: Specialiștii Raiffeisen au extras din aplicația de Mobile Banking un widget – se numește tot Smart Mobile – pe care îl activezi simplu. Vezi aici cum.

Ce știe să facă widgetul Raiffeisen Smart Mobile

Logarea în widget este simplă. Ai trei posibilități, la alegere: prin PIN sau amprentă (iPhone), prin PIN (smartphone-urile cu Android) sau, dacă ții neapărat, prin user/pass.
Poţi face din același widget și tranzacţii rapide, prin șabloane predefinite: alimentezi cardul de credit, achiţi facturi sau schimb valutar.

raiffeisen-bank-smart-mobile

Concurs: Tu cum dai swipe?

Ți-am arătat astăzi cum dau eu swipe pe smartphone pentru a deschide widgetul.

E rândul tău să vii cu un clip amuzant.
Poți câștiga o tabletă, o boxă portabilă sau un disco ball.
Cum:
Înregistrezi cu telefonul (rogi un prieten) un clip video (scurt) cu  stilul tău original de a face swipe pe smartphone.
Urci clipul pe profitul tău Facebook (neapărat cu opțiunea Public) și adaugi hashtag-urile #tareswipe #stilurideswipe #viatafaracash.

Apoi pui link-ul cu clipul tău  de pe Facebook într-un comentariu la postarea aceasta (click!) și gata! Ești înscris(ă) în concurs. (Apropo, pe pagina acesta găsești câteva clipuri spre inspirație, dar nu uita că trebuie să fii original.)
Nu-ți mai rămâne decât să strângi cât mai multe like-uri și comentarii.
(Important: like-urile trebuie strânse la comment-ul tău din postarea de concurs, nu la video-ul pe care l-ai încărcat pe pagina ta de Facebook. Ca să vezi exact cum funcționează concursul, intră aici (click)

Dacă stilul tău de swipe e original și amuzant, s-ar putea ca ideea ta să fie reluată într-un clip profesionist făcut de un regizor chiar pe pagina ViatafaraCash.

 

*Acum cinci ani, Raiffeisen Bank lansa prima sa aplicație de Mobile Banking, Smart Mobile, pentru smartphone-uri cu iOS și Android.
Un an mai târziu, în 2012, aplicația înregistra 100.000 de logări pe lună. În prezent, numărul logărilor a crescut de 16 ori, la 1,6 milioane lunar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close