Închide

Ce vrei să cauți?

Roamingul a murit. Călătorii frumoase!

irlanda roaming vodafone
irlanda roaming vodafone

Dimineața m-am trezit cu gândul deloc plăcut că în noaptea trecută tocmai făcusem o prostie care avea să mă coste mult.
Eram în Irlanda la conferință IT. Seara, gazdele ne-au oferit un banchet medieval într-un castel vechi de vreo 800 de ani.
Știți ce presupune o astfel de petrecere – să experimentezi felul de a mânca și a bea din Evul Mediu. Tacâmuri: doar un cuțit sănătos și o lingură. Rupeai bucatele cu mâna și îți moscoleai barba – lipseau și șervețele. Vinul s-a băut din ulcele pântecoase, pentru că pahare nu erau.
Când s-a terminat, am zis să dau o raită prin satul în care se afla castelul. În centru, la pub, era petrecere mare de Saint Patrick’s Day. Fermierii locali cântau pe rând, lângă căminul în care duduia un foc sănătos.
Și cântau bine de tot.
I-am filmat cu telefonul. Și pentru că eram foarte bine dispus la ora aceea, am zis să le povestesc și celor de acasă ce minunat e în Irlanda: am dat download la filmuleț pe Facebook.

Asta s-a întâmplat acum șase ani. Nu știu dacă vă aduceți aminte, dar pe vremea aceea, în Europa, roamingul era costisitor. Dacă vorbeai mai mult la telefon sau – culmea inconștienței 🙂 – foloseai internetul mobil, factura devenea consistentă. Iar asta s-a văzut și când mi-a venit propria notă de plată, din cauza clipului downloadat.

O dată istorică: 15 iunie 2017
De la jumătatea lui iunie cad tarifele de roaming, voce și date, în Spațiul Economic European. Când vom călători în această imensă zonă din Europa, vom vorbi la telefon și vom folosi internetul mobil la aceleași tarife ca acasă. Nu va mai conta pe factură dacă vom utiliza smartphone-ul la București, Praga sau Barcelona. Tarifele vor fi aceleași.

Vodafone oferă aceste beneficii mai devreme
Toți clienții Vodafone România – persoane fizice și juridice, utilizatori de abonamente și de cartele preplătite – se bucură mult mai devreme, încă din aprilie, de roaming fără costuri suplimentare (minute și de date) în țările din Spațiul Economic European, alcătuit din Uniunea Europeană plus Islanda, Lichtenstein și Norvegia.

De asemenea, apelurile primite de abonații Vodafone România în roaming în Spațiul Economic European sunt gratuite.

Oferta este valabilă pentru clienții noi și pentru cei care își reînnoiesc abonamentele începând de la 10 euro (persoane fizice) sau de 13 euro fără TVA (persoane juridice), precum și pentru cei care își activează extra-opțiuni la cartele preplătite începând de la 8 euro.

Oferta Vodafone este o premieră pe piața din România și marchează aniversarea a 20 de ani de prezență locală a operatorul.
Și cum spune Vodafone, acum ai puterea să fii acasă de oriunde. Te simți liber în roaming în Europa:

Articole populare Ultima luna

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  In Romania, Vodafone merge intai cu vorba si apoi cu faptele. Sa treaca luna iunie si sa vedem apoi ce s-a schimbat. Poate se vor reduce si in Romania tarifele de roaming, insa in 2-3 ani, la presiunea UE. Tipic.

 2. #2 Comentariu nou

  De la 15 iunie, în Spațiul Economic European dispar tarifele de roaming.
  Vodafone a eliminat aceste tarife mai devreme.

 3. #3 Comentariu nou

  Nu prea le-a eliminat. Cel putin nu la cartela cu extraoptiunea de 6 euro. Am eu si nu merge ptr ca am incercat. A trebuit sa suplimentez cu credit.

 4. #4 Comentariu nou

  🙂 Oferta este valabilă pentru clienții noi și pentru cei care își reînnoiesc abonamentele începând de la 10 euro (persoane fizice) sau de 13 euro fără TVA (persoane juridice), precum și pentru cei care își activează extra-opțiuni la cartele preplătite începând de la 8 euro.

 5. #5 Comentariu nou

  Eu am prepay si am primit mesajul urmator: „Doar la Cartela Vodafone ai de acum in roaming mii de minute si mega, incluse in extraoptiune! Reincarca-ti Cartela cu 12 euro credit si ia-ti Oferta12 prin SMS la 321, cu textul EO12 si ai 2000 Ce Vrei Tu (MB/SMS/min nat) disponibili si in roaming UE, 11000 MB, nelimitat min/SMS-uri in retea si 800 min intl mobil.”
  Deci, nu e de la 8 euro, e de la 12… 😉

Adaugă comentariu