LG OLED TV seria W

Nu mi-am mai schimbat televizorul de câțiva ani, nici n-am mai urmărit cu atenție lansările în domeniu. După pauza asta lungă, am studiat/testat în utimele zile noua linie de Smart TV LG 2017.

Și mi-a cam plăcut.

Nu voi intra prea adânc în detalii tehnice – studiile de piață au confirmat că românul, când își alege un televizor hi-end pentru living, se interesează, practic, de patru lucruri: calitatea imaginii, designul, sunetul și capacitățile Smart TV.

Așadar, ce știe să facă, cum arată și ce e nou la seria LG OLED TV 4K
Sunt foarte, foarte subțiri, aproape flexibile.
Dacă vrei, poți să le prinzi și pe perete, ca pe tablouri.
Roboții care manevrează și asamblează în uzinele LG televizoarele hi-end au evoluat, ca și materialele și tehnologia, astfel că asemenea minuni de suplețe a display-ului au devenit posibile în serie.

Vârful de gamă, LG OLED TV W7, are o grosime de 2,57 mm.
Vine la pachet cu un suport magnetic cu ajutorul căruia îl poți prinde pe perete.
Nu te pricepi?
Nu-i nicio problemă, pentru că în prețul celor cinci modele de LG OLED, plus al modelelor Ultra HD de minim 55 de inci, intră și echipa de specialiști care vine acasă la tine, scoate televizorul din cutie, îl instalează cum vrei, pe perete sau pe stand, îl configurează (în definitiv e un computer conectat la Internet) și îți face și trainingul de utilizare.

Celelalte modele, LG G7, LG E7, C7 și B7, au grosimi ale ecranului între 2,57 și 6 mm. Evident, mă refer la display, pentru că partea de jos, cea a conecticii, se îngroașe un pic.

Imaginea: sinergie OLED și Dolby Vision
Toate cele cinci modele LG folosesc același display OLED, la aceeași calitate.
Ecranul OLED vine cu o imagine net mai bună. În comparație cu LCD, posturile TV prin cablu, am constatat, au o imagine mult mai clară față de cea oferită de vechiul meu televizor, și el hi-end în urmă cu câțiva ani, dar acum depășit.
De fapt ce înseamnă OLED?
Nu are rost să intrăm în manualul de electronică și să explicăm amănunțit cum e cu LCD/LED, ci doar să menționăm principalul avantaj al acestei tehnologii: fiecare pixel dintre milioanele care compun ecranul se aprinde și se stinge, generează lumină și culoare independent. Astfel negrul devine perfect când pixelii-led care trebuie să-l afișeze sunt știnși. Avantajul? Prin contrast, celelalte culori devin mai vii, mai clare.
(Pune orice obiect pe o catifea neagră și vezi cum culorile îi devin mai vii.)

LG OLED TV PERFECT BLACK

LG a făcut un experiment în sensul acesta, organizând o expoziție a fotografului Alex Conu cu imagini care surprind aurora boreală, fenomen care se observă cel mai bine când luminile perturbatoare lipsesc și întunericul este perfect.

Tehnologia OLED este completată de Dolby Vision, cel mai nou sistem de procesare a imaginii. Diferențele de calitate și de experiență în vizionare, fie că e program TV, Youtube sau Blu-ray 4K sunt evidente în această sinergie OLED-Dolby Vision.

Sunetul care vine și din tavan
LG a integrat în noile sale televizoare și tehnologia Dolby Admos, cea mai nouă experiență acustică pe care ți-o poate oferi televizorul.
Este un pas care depășește calitativ sistemul home cinema.
Două difuzoare suplimentare orientate spre tavan oferă o sonorizare full 360 de grade. Sunetul este propagat și dirijat în jurul privitorului,  în funcție de conținutul afișat de televizor, și creează senzația de a te afla în mijlocul acțiunii.

Smart TV și multitasking
Primele sisteme de operare și aplicații Smart TV au avut ceva probleme, dar generația 3.5 cu care vin noile LG OLED TV 4K a evoluat: răspunde instantaneu la comenzi și permite multitasking-ul.
Apeși butonul home și în partea de jos se afișează aplicațiile Smart.

LG TV OLED
Aplicații SMART TV la LG OLED 2017

Amatorii de multitasking, consumatorii hard de informație vor fi încântați – navighezi prin browser și deschizi concomitent o fereastră în care rulează programul tv. Dacă oprești sonorul canalului TV, poți porni și music playerul.
De pildă, vezi un meci de tenis (Halep?), urmărești un hashtag pe Facebook și asculți muzică în același timp.

LG TV OLED multitasking
Multitasking. Poți naviga pe net, să urmărești un program tv și, în același timp, să ai deschis music player-ul.

Ok, sunt televizoare 4K. De unde luăm conținut?
De pe Youtube, Netflix, FilmBox, Amazon Prime, plus discurile Blu-ray 4K, care vor fi din ce in ce mai multe pe piață.
De pildă, LG are un parteneriat global cu Netflix, cu o perioadă de test după care clienții își pot configura un cont de 8, 10, 12 euro pe lună.
Interesantă este ingeniozitatea românilor: un vânzător de electronice dintr-un magazin mi-a povestit că sunt clienți interesați de oferta Netflix 4K la 12 euro pe lună pe patru dispozitive. Se combină 2-3 -4 prieteni/familii și împart același abonament. Ai astfel Netflix varianta full pentru câțiva euro.

Și ca ultimă informație: Vârful de gamă W7 a obținut la CES 2017 cea mai înaltă disticție „Best of Innovation Award”, altfel spus este considerat de specialiști cel mai evoluat dintre cele aflate pe piață.

Prețuri informative:

LG OLED TV W7 65 inci: 34.999 lei
LG OLED G7 65 inci: 29.999 lei
LG Oled TV E7: 25.000 lei

Se poate scrie o carte destul de groasă despre caracteristicile tehnice și funcțiile televizoarelor LG 2017. Eu am atins doar câteva elemente esențiale.
Dacă ai întrebări, lasă-le la comentarii, le dau mai departe la specialiști și revin cu răspunsul.
detalii despre gama LG  TV OLED, aici.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close