Închide

Ce vrei să cauți?

Manuale de calitate pentru elevi, printr-un parteneriat germano-român

De la stânga la dreapta Dan Iacob, director general Grupul Editorial Art, Philipp Haussmann (Germania), CEO Klett Gruppe și Bojan Vrtaç (Slovenia), CFO Klett Gruppe Europa de Est Credit foto Cătălina Filip
De la stânga la dreapta Dan Iacob, director general Grupul Editorial Art, Philipp Haussmann (Germania), CEO Klett Gruppe și Bojan Vrtaç (Slovenia), CFO Klett Gruppe Europa de Est Credit foto Cătălina Filip

Acum 20 de ani, domnul Philipp Haussmann a studiat România străbătând-o pe bicicletă, din Transilvania, de la granița cu Ungaria, până la Constanța.
Ieri, a venit din nou – Am găsit o altă țară acum, spune el – pentru a deschide aici o afacere esențială pentru viitor: cea cu manuale școlare, actualizate și potrivite nivelului de educație european.

„Un copil care învață pe un manual bun poate ajunge un muncitor bun într-o fabrică. Un copil care învață de pe un manual foarte bun poate ajunge un geniu” – crede domnul Haussmann, directorul executiv (CEO) al Klett, unul dintre cele mai vechi și importante grupuri editoriale educaționale din Europa, cu o cifră de afaceri care depășește jumătate de miliard de euro.

Philipp Haussmann este CEO Klett Gruppe din anul 2007 și face parte din a patra generație a familiei Klett, cea care a fondat grupul, acum 125 de ani.

Philipp Haussmann

Klett deține 67 de companii cu profil educațional, în 15 țări, inclusiv școli private specializate pe nișe.
În depozitele sale se află peste 45.000 de titluri de cărți și manuale.

Grupul românesc Editorial Art a semnat un parteneriat exclusiv cu Klett Gruppe

Cele două grupuri au creat ieri oficial noua editură, care să poată concura în următorii ani pentru poziția de principal producător de carte cu profil educațional din Sud-Estul Europei.

Manualele și materialele auxiliare concepute în cadrul parteneriatului se adresează grupei de vârstă de la 6 la 18 ani (Clasele 0-XII), fiind planificată extinderea și pe piața preșcolară.
Noua editură creată include în proiectele sale și dezvoltarea de manuale digitale europene, care să cuprindă peste 400 de aplicații multimedia. Manualele și materialele auxiliare vor fi realizate de autori români, precum și de autori străini, valorificând experiența europeană pe care Klett Gruppe o aduce în cadrul parteneriatului.

Sunt două tendințe europene în învățământul european: curricula tinde să se uniformeze, deja manualele de limbi străine sunt cam aceleași pe continent, și digitalizarea – a explicat Philipp Haussmann.
Grupul Klett va aduce în  România expertiza și resurse pentru apariția unor manuale competitive, inclusiv digitale, a căror producție este scumpă.

Grupul Editorial Art este o companie cu capital exclusiv românesc înființată în anul 2001. De-a lungul timpului, Grupul a colaborat pe zona educațională cu unii dintre cei mai buni profesori din țară și a lansat manuale, în relație cu Ministerul Educației, dar și materiale auxiliare didactice. Grupul a dezvoltat patru divizii dedicate unor categorii de public diferite (Editura Arthur, Editura YoungArt, Editura Paladin, Editura Art) și un segment dedicat cărții cu profil educațional (Art Educațional).

Când am înființat editura, cu mai bine de 16 ani în urmă, am plecat la drum cu un țel și cu un credo. Țelul meu era să schimb fundamental felul în care copiii învață. Credeam cu tărie că nu există vreo limită în capacitatea unui copil de a învăța, dacă are la îndemână instrumentele potrivite, realizate cu pasiune și cu imaginație,  spune Dan Iacob, director general Grupul Editorial Art.

Și o informație despre planificarea și viziunea despre viitor care mi-a plăcut: profesorii și editorii germani pregătesc încă de pe acum manualele școlare pentru anul 2021, adaptate noilor realități și necesități sociale.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu