SAP iOT startup accelerator

Vă povesteam că umilința echipei naționale de fotbal a Braziliei în semifinalele Cupe Mondiale 2014 (învinsă de  Germania cu o diferență de 6 goluri, record absolut), poate fi explicată și prin utilizarea tehnologiei Internet of Things (IoT).
Gigantul SAP a creat o soluție IoT, cu senzori integrați în tricourile fotbaliștilor și camere video pe marginea terenului, datorită căreia eficiența jucătorilor germani a crescut foarte mult. Detalii, aici.

Dincolo de această aplicație în sport, tehnologia IoT aplicată în economie aduce beneficii serioase, astfel că SAP a înființat un Accelerator pentru startup-urile care propun soluții IoT B2B.

 IoT SAP Startup Accelerator_edited

SAP IoT Startup Accelerator are sedii în Berlin și Palo Alto și a selectat deja câteva proiecte promițătoare ca beneficii pentru companii.

Sprijinul pe care îl primesc startup-urile nu ține neapărat de finanțare, ci de asocierea cu un brand foarte puternic cum este SAP (care funcționează ca o garanție a potențialului) și la accesul la baza de clienți business ai companiei, în număr de peste 340.000 de organizații.

Un exemplu de start-up: SkySense
Inspecția avioanelor presupune și verificarea periodică și minuțioasă a fuselajului, care este făcută de  specialiști, vizual. Această verificare cere timp și o echipă destul de numeroasă pentru introducerea datelor – eventualele defecte apărute.
SkySense este unul dintre startup-urile care dezvoltă o nouă soluție în Acceleratorul SAP din Berlin: inspecția fuselajelor cu ajutorul dronelor.
Dronele vor fotografia centimetru cu centimetru avionul și vor trimite imaginile unei platforme software, bazată pe machine learning, ai căror algoritmi vor detecta eventualele defecte.

skysense SAP

Astfel, verificarea integrității fuselajului se va face automat, cu o reducere importantă a costurilor.
Evident, dronele Skysense vor avea mai multe utilizări, nu doar în aviație: în inspecția instalațiilor industriale, a turbinelor eoliene sau în agricultură.

SAP IoT Startup Accelerator primește propuneri din lumea întreagă pentru colaborare.
Dacă ai un astfel de startup B2B, aici găsești informații utile.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close