transfergo

Un orășel medieval spaniol. Plasatorul din fața restaurantului plin de turiști ne întreabă de unde suntem și o cheamă imediat pe Maria. Maria este de undeva din Moldova și se bucură că poate să schimbe câteva cuvinte în românește. Ne spune ce e mai avantajos să comandăm, ne așează farfuriile cu drag pe masă, de parcă am fi oaspeți acasă la ea.

A plecat pentru că stăteau cinci înși într-un apartament de 50 de metri pătrați. E bine acum, câștigă.
Toaleta? Jos pe scări.
Clădirea restaurantului are vreo 500 de ani și o scară atât de abruptă spre subsol, de poți să-ți rupi gâtul oricând. Acolo e și bucătăria. Maria coboară și urcă scările astea criminale la fiecare cinci minute, cu câte o tavă grea. Dacă o scapă la urcare, are de plătit cel puțin 100 de euro, așa că e atentă. S-a obișnuit cu maratonul scărilor, în țară are o familie de hrănit la care trimite bani constant.

Cei mai mari investitori „străini” în România sunt înșiși românii.
Cei peste 3 milioane de români care lucrează în străinătate au trimis/adus în România 3,5 miliarde de euro doar anul trecut, o sumă imensă așadar, din care trăiesc nu numai familiile celor plecați, ci se hrănește însăși economia românească.
Majoritatea emigranților români și-au lăsat familiile în țară și acestea depind de ajutorul lor, de multe ori cerut urgent.
Să definit „urgent”: 30 de minute între momentul când românul aflat la Londra, Madrid, Bergamo sau Oslo dă ordin de transfer al banilor de pe smartphone sau laptop și momentul când familia rămasă la Baia Mare, Vaslui sau Călărași îi primește în cont. E bine, nu?
Internetul a făcut posibilă acestă performanță: TransferGo, serviciu online gândit (și) pentru emigranții români, este cel mai rapid și necostisitor serviciu de transfer al banilor din străinătate în România.
Cum funcționează și informațiile esențiale:

TransferGo este un serviciu sigur, verificat în timp.
Lansat acum cinci ani, este folosit de peste 200.000 de clienți emigranți care trimit bani între 44 de țări.
Pe relația cu România, TranferGo activează de doi ani (din iunie 2015), iar anul trecut, 15.000 de români din străinătate au trimis familiilor din țară, prin acest serviciu, peste 22 de milioane de euro.

Cel mai necostisitor serviciu de trimis bani în țară
Foarte mulți dintre emigranții români muncesc mult și în condiții grele. Își limitează cheltuielile și fac sacrificii pentru a trimite acasă câți mai mulți bani.
TransferGo are cele mai mici tarife pentru transferul online: față de alte servicii similare, costurile de trimitere a banilor sunt cu 90% mai mici.
Astfel, TransferGo are o taxă fixă de transfer de de 0,99 ₤ pentru bani livrați în următoarea zi lucrătoare, 1,99 ₤ pentru bani livrați în aceeași zi sau 2,99 £ pentru bani livrați în doar 30 de minute.
De asemenea, destinatarul primește suma care a fost rezervată de către expeditor, indiferent de fluctuațiile valutare, iar cursul valutar practicat de către TransferGo este unul corect și avantajos.

Serviciu rapid și ușor de folosit
Nu numai că, la nevoie, banii trimiși pot ajunge la destinatar în 30 de minute, dar TransferGo este foarte ușor de folosit odată ce ți-ai făcut cont. Desigur că ai nevoie de un card (sau Internet Banking) și conexiune la net.
Există și o aplicație mobilă a serviciului (iOS și Android), astfel că poți face transferul și de pe telefon.
Rapiditatea transferului se explică prin simplificarea operațiunilor: expeditorul face o tranzacție locală în contul bancar TransferGo din aceeași țară, iar compania plătește local în contul bancar al țarii de destinație.

Poți câștiga bani dacă recomanzi prietenilor acest serviciu
Cum? E simplu, iar toate informațiile le găsești aici.
Blog cu sfaturi și informații pentru emigranți
Interesant și util pentru românii plecați în străinătate este și blogul TransferGo (link (http://blog.transfergo.com/ro), cu accent pe comunitatea din Marea Britanie (afectată de incertitudinile Brexit) și din Germania.
Găsim articole relaxate de genul „Unde găsești cei mai buni mici din Marea Britanie”, dar și informații economice precum deschiderea unei afaceri în UK.

Serviciul TransferGo a fost creat chiar de către un emigrant, lituanian, în 2012, iar după dezvoltarea internațională și-a stabilit sediul central la Londra.
Detalii despre TransferGo aici, iar aici găsești pagina de Facebook.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close