The golden book of romanian PR

Mâine, marți, ora 17.00, la Cărturești Carusel, pe Lipscani, eveniment:  va fi lansată The Golden Book of Romanian Public Relations, cea mai completă lucrare despre industria Comunicării din România, finalizată în urma unor eforturi deosebite ale Danei Oancea, inițiatoarea Romanian PR Award, competiția națională numărul 1 în domeniu.

Pe scurt, volumul, un manual practic de Comunicare, cuprinde cele mai bune proiecte românești de PR, premiate în ultimii 15 ani, plus peste 50 de eseuri ale unor profesioniști în domeniu.

„Cartea porneşte de la o convingere simplă care mi s-a relevat după mai bine de 15 ani de implicare în proiecte ample ale industriei. Relaţiile publice nu pot fi practicate ca profesie, ca funcţie de management acceptată de organizaţii şi societate, fără ca practicienii să deţină un corp de cunoştinţe solid, bazat pe studiu, dialog şi exerciţiul reflecţiei.“ – Dana Oancea, editor coordonator.

Întemeiată pe cele mai reprezentative exemple de bună practică întâlnite în istoria de 15 ani a competiției Romanian PR Award, The Golden Book of Romanian Public Relations este primul demers colaborativ de anvergură al industriei locale de comunicare, reprezentând un efort editorial fără precedent, o încercare de a „strânge rândurile“ și de a reflecta critic asupra conceptelor și valorilor de breaslă.

The golden book of romanian PR

 Structurată în 18 arii de expertiză, cartea recuperează și oferă publicului cazuistică locală din ultimii 15 ani și adaugă, în același timp, o colecție extinsă de idei și opinii despre practica actuală și viitorul profesiei de relații publice. În alcătuirea acestui volum au fost implicați nu mai puțini de 52 de editorialiști, practicieni în comunicare, din domenii dintre cele mai diverse, fapt ce conferă volumului anvergura unui adevărat manual practic și un companion în analiza și studiul practicii locale de relații publice. Volumul este deschis de condeiul a doi distinși autori consacrați – James E. Grunig, profesor emerit al Universității Maryland, și Aneta Bogdan, un nume de referință în brandingul românesc.

„În cei zece ani de când fac parte din juriul Romanian PR Award, am fost martorul progresului remarcabil al domeniului relațiilor publice în România. Bunele practici ale finaliştilor distinşi cu aur, prezentate în această carte, reflectă abordarea relaţiilor publice din unghiul managementului strategic, mulțumită căruia diversele publicuri își fac auzită „vocea” la masa deciziilor. Totodată, se remarcă atenţia sporită acordată sustenabilităţii şi responsabilităţii sociale, precum și unor programe de incluziune socială a unor publicuri adesea ignorate de către organizaţii. Această carte demomstrează că relaţiile publice sunt acum o adevărată profesie în România.” – James E. Grunig, Profesor Emerit, University of Maryland.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close