Închide

Ce vrei să cauți?

Bitdefender Box sau despre patriotismul discret al lui Florin Talpeș

bitdefender
bitdefender

În clasa a 12-a, Florin Talpeș a simulat că este neurastenic și a obținut o scutire medicală care i-a permis să transfere la cursurile liceale fără frecvență. Își depășise profesorii, prin studiu individual, și simțea că își cam pierde vremea la școală. Prefera să aprofundeze matematica, disciplină în care și-a luat mai târziu un doctorat. Când vremurile au permis, a fondat împreună cu soția sa grupul Softwin, producătorul Bitdefender.

Generațiile de până 1990 au auzit de atâtea ori cuvântul „patriotism” morfolit de gurile diverșilor politruci, încât acesta s-a demonetizat.
Îl cunosc pe Florin Talpeș de vreo 15 ani, dacă nu mai mult. Am avut ocazia, de vreo două ori, să stăm de vorbă relaxat, să povestim.
Am descoperit la el ambiția de demonstra că România merită alt destin și tenacitatea ardelenească (deși e născut în Moldova, unde a crescut până la patru ani) de a-l construi. Un singur exemplu: în unii ani grei, i-a sprijinit discret pe cercetătorii de la Institutul de Matematică – „o scoală de matematică, odată dispărută, nu se poate re-crea în mai puțin de 20 de ani” – explica Florin Talpeș.
Transferul producției Bitdefender Box, din China la Satu Mare, poate fi gândită și în cheia asta, dincolo de rațiunile practice. „Made in Romania” imprimat pe cutiile Bitdefender Box este, cred, o satisfacție deosebită pentru șeful Softwin.

Ce este Bitdefender Box
Vom avea în casă din ce în ce mai multe echipamente conectate la Internet. Deși producătorii acestora se străduiesc să le asigure securitatea, hackerii reușesc uneori să „le spargă”. Destul de neplăcut și periculos – să ne imaginăm doar că un hacker preia controlul asupra unei camere video IP pe care ne-am montat-o în casă și să fim urmăriți ca în Big Brother.
Bitdefender Box detectează și avertizează asupra încercărilor de atac informatic.
 Cea mai nouă variantă de Bitdefender Box, dezvoltată 100% de echipa de cercetare şi dezvoltare din România (16 ani de cercetări, 21 de brevete), va fi lansată în noiembrie, pe piața din Statele Unite ale Americii, urmând a ajunge ulterior în Canada, Franța, Germania, Japonia, Marea Britanie și Australia. Dispozitivul va fi comercializat și în România din primăvara anului 2018.
A scris mai pe larg Adrian Seceleanu, aici.

(Notă pentru vigilenții care ar putea crede că acest text este un advertorial 🙂 Nu am nicio înțelegere de promovare cu Bitdefender.) 

Articole populare Ultima luna

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Felicitari Bitdefender !

Adaugă comentariu