AFI Tech park

O inițiativă la care am spus imediat „da”, deoarece poate schimba în bine o zonă importantă a Capitalei.

Cine
AFI Europe România* construiește în prezent AFI TECH PARK, un business campus high tech clasa A cu o suprafață totală închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României.
Business campusul, cu două clădiri de înălţime redusă și un turn de birouri, cu spații verzi generoase, va găzdui companii IT&C care se extind.

AFI TECH PARC

AFI TECH PARK (aici poți vedea proiectul) va fi cel mai modern complex de birouri din București, certificat Leed Platinum pentru dezvoltare durabila.

Zona în care se construiește este cu precădere rezidențială (Vulcan, Progesului), cu birouri puține și astfel a apărut ideea revitalizării spațiilor urbane și a spiritului de comunitate din vecinătate.

Ce
Astfel, AFI Europe România a lansat fondul pentru comunitate „A FI vecin bun”, primul program de responsabilitate socială al companiei, dezvoltat împreună cu Fundația Comunitară București.
Proiectul „A FI vecin bun” este un îndemn pentru bucureșteni, grupați în ONG-uri și grupuri de inițiativă, să revitalizeze urban și social, prin diverse proiecte, următoarele zone și cartiere: 13 Septembrie, Tudor Vladimirescu, Uranus, Rahova, Ferentari și zona adiacentă Parcului Carol.

Cum
Proiectul „A FI vecin bun” acordă finanțări în valoare totală de 70.000 de lei, pentru un maximum de trei proiecte câștigătoare, înscrise de ONG-uri și grupuri de inițiativă.
Pe site-ul campaniei (click aici) găsiți toate informațiile, bine structurate și formularul de înscriere a proiectelor.
Deadline-ul pentru înregistrarea proiectelor este 11 decembrie 2017.

De unde ar putea veni ideile
Depinde de imaginația fiecărui ONG sau grup de inițiativă. Mi-ar plăcea, de pildă, un proiect care să înveselească unele ziduri cenușii cu ceva elemente de urban art, gen Bansky.
Sau un cor/ansamblu de muzică alcătuit din copii/adolescenți talentați, locuitori ai zonelor pe care le-am menționat mai sus (sunt mulți copii în zonă proveniți din familii defavorizate).
În fine, internetul oferă mii de idei de revitalizare urbană în metropolele lumii din care puteți să vă inspirați.

Orientativ, inițiatorii „A FI vecin bun” au definit câteva idei generale pentru proiecte: zonele urbane menționate să arate mai bine, să fie mai funcționale și mai prietenoase pentru comunitățile care le locuiesc;  să stimuleze și să susțină viața socială a zonei într-un mod incluziv; să consolideze identitatea comunitară și de cartier; să crească nivelul de calitate a vieții prin implicarea a cât mai multor membri ai comunității.

Cum se va desfășura „A FI vecin bun”
Procesul de selecție se va realiza în două etape:

 1. Înscrieri și jurizare preliminară:

Proiectele se pot înscrie până pe 11 decembrie 2017.

 1. Top 5 proiecte și alegerea câștigătorilor:

Cele mai bune cinci echipe vor fi invitate să aplice proiectul însoțit de detalii complete, în perioada 17 ianuarie – 9 februarie 2018. Selecția proiectelor câștigătoare va avea loc după notarea lor și interviuri cu membrii juriului, desfășurate în intervalul 12 – 28 februarie 2018.
Aici voi da o mână de ajutor: voi alege un proiect care îmi place și voi pregăti echipa pentru a-l susține cât mai convingător în fața juriului. Am asistat la zeci de pitch-uri, știu cât de mari sunt emoțiile și cum pot fi depășite.

Ulterior, câștigătorii vor avea la dispoziție nouă luni pentru implementarea proiectului.

Apropo de juriul independent, membrii acestuia sunt profesioniști foarte interesanți, cu experiență în domenii legate de urbanism, planificare și regenerare urbană, comunitate, implicare socială și civică: Oana Preda, director executiv Centrul de Resurse pentru Participare Publică, CeRe, Ana-Maria Elian (Țoni), urbanist, specializată în planificare și regenerare urbană, MKBT:Make Better, Andrei Mihail, doctor în antropologie, cadru didactic asociat al Facultății de Științe Politice, SNSPA, Cătălin Iorgulescu, Membru al Asociației Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România, Tal Roma, Business Development Manager AFI Europe România.

Implicarea companiilor în viața comunității reprezintă în alte țări din Europa o activitate indispensabilă, chiar o normă legală.
În România, aceasta se rezumă momentan la inițiative individuale benevole, din partea reprezentanților mediului de business. Noi credem că viața comunității trebuie să fie o preocupare pentru orice companie. Aceasta este viziunea noastră, de-a lungul timpului am demonstrat că rolul nostru trece dincolo de granițele afacerilor și am încercat să fim cât mai aproape de oamenii din comunitățile unde am ales să ne dezvoltăm proiectele.
Iar prin programul nostru «A FI Vecin bun», dorim să fim un exemplu și pentru alte companii, chiar și din domeniul real estate, poate unul dintre cele care se intersectează cel mai mult cu viața comunității,” explică David Hay, CEO AFI Europe România.

Deci, ce idei aveți?


*Despre AFI Europe România:

AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează “AFI Cotroceni”, cel mai mare şi de succes mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, cel mai nou și mai modern parc de business de clasa A din București. AFI Park oferă 70.000 metri pătrați de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C.

În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați.

De asemenea, AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea a încă două proiecte: unul va consta într-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătrați din Arad, a cărui ancoră va fi un hypermarket și un magazin tip „DYI”, iar cel de-al doilea, AFI City, un proiect rezidențial amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București).

Despre Fundația Comunitară București:

Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 6 ani, a finanțat peste 250 de proiecte, din București și Ilfov, cu aproape 3 milioane de lei.

Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 15 fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitaţi www.fundatiacomunitarabucuresti.ro.

1 Comment

 1. Buna,
  1. As incepe prin a repara intersectiile mari din proximitate, de pe progresului: cu razoare, cu 13 septembrie si cu calea rahovei. Intersectiile sunt neconforme: spatii moarte, trecerile de pietoni se opresc in ZID, nu e spatiu suficient, lipsesc marcaje, etc.
  2. apoi as face ca strada progresului sa fie mai curata: montat stalpisori pt protejat spatiul verde (masinile determina cel mai mult praful din zona), apoi as amenda statia de betoane (pentru ca: camioanele ies pe linie continua, nu sunt spalate rotile, betonierele varsa ciment pe jos)
  3. as amenda pe cei care arunca in mod constat deseurile lor: menajer + moloz pe strada in proximitate.
  4. as incerca decongestionarea zonei, in special pe intersectiile din zona: aici sunt mai multe solutii de investigat
  5. as repara statiile de tramvai de pe bulevardul progresului.
  6. as elibera bulevardul de vesnicele masini ale locatarilor pentru a avea un drum cu 2 benzi.
  7. as implica cetatenii din zona in campanii de raportare a problemelor (trafic, parcari, gropi, spatii verzi, deseuri aruncate). fara succes am raportat o serie de probleme de pe strada aia dar nu s-a rezolvat nimic (politia locala, rutiera sau rebu).

  is dispus sa ma implic, in principal pentru ca parcurg aproape zilnic bulevardul progresului pe bicicleta si problemele principale sunt poluarea cu praf, intersectiile complet tampite pentru pietoni

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close