daikin stylish

Prin iunie, când încep căldurile, mulți cumpără primul aparat de aer condiționat care le pică în mână.
Recomandabil este să planifici o astfel de achiziție din timp, să ai răgaz să citești caracteristicile tehnice, să compari, pentru că aparatele luate la întâmplare, unele produse pe vapor, dezamăgesc, fie și numai prin consum exagerat, zgomot și curenți greu de controlat.

Recent lansat în Europa, Daikin Stylish, bazat pe Efectul Coandă, este, cred, în acest moment unul dintre cele mai mai bune aparate de aer condiționat pentru locuințe din lume: dimensiuni reduse, design remarcabil, eficiență deosebită la răcire/încălzire, zgomot împerceptibil la funcționare, senzor care măsoară temperatura suprafețelor, filtru de particule.

Dacă ești de părere că există alte modele de aparate de aer condiționat cu funcționalități mai bune pe acest segment, poți să mă contrazici, nu-i problemă, dar mai întâi parcurge argumentele următoare.

Design semnat de Naoki Sakai
Designul Daikin Stylish a fost conceput de Naoki Sakai, o celebritate a esteticii industriale japoneze; a desenat în cariera sa automobile pentru Nissan și Toyota, motociclete pentru Suzuki, dar și camere foto pentru Olympus.
Naoki Sakai a ales pentru acest aparat de aer condiționat linii drepte, ușor rotunjite la extremități. Forma aceasta se integrează firesc în orice interior, mai ales că Daikin Stylish este compact, deosebit de subțire: 798 (lungime) x 189 (grosime) x 295 (înălțime) mm.
Va fi livrat în trei nuanțe: alb, argintiu metalizat și antracit.

aparat aer condiționat
Daikin Stylish instalat într-un dormitor clasic.
Dimensiunile reduse îi permit să se integreze firesc într-un interior standard.

Efectul Coandă pentru confort
Cele mai multe aparate de aer condiționat deranjează prin curenții de aer.
Nu e cazul la Stylish (12.000 BTU). Proiectanții au creat fantele de aer pe baza efectului Coandă*.
Când aparatul este setat pe încălzire, jetul de aer este îndreptat în jos și urmează podeaua.
În cazul funcției răcire, jetul se „pliază” pe plafon, răcorindu-l.
Temperatura din încăpere este reglată astfel mai subtil, devine mai uniformă, fără ca locatarii să sesizeze curenți deranjanți.

daikin stylish
daikin stylish În partea de sus este un exemplu de efect Coandă în modul răcire (jet de aer direcționat către plafon), iar imaginile de mai jos prezintă efectul Coandă în modul încălzire (jet de aer vertical).

Senzor care măsoară temperatura suprafețelor din încăpere
Stylish utilizează un senzor ochi de grilă pentru a detecta temperatura de suprafață din cameră.
Senzorul împarte camera într-o grilă cu 64 de pătrate și direcționează aerul cald sau rece în zonele în care este nevoie.

daikin stylish
Senzorul ochi de grilă măsoară temperatura de suprafața a unei camere prin împărțirea acesteia într-o grilă cu 64 de pătrate distincte.

Aer proaspăt și pur
Stylish utilizează tehnologia Flash Streamer pentru îndepărtarea particulelor, alergenilor (formaldehidă, viruşii şi mucegaiuri) și a mirosurilor (cum ar fi cele venite de la bucătărie sau fumul de țigară). Prin filtrare, aerul devine proaspăt.

Funcționare fără zgomot
Nivelul de zgomot în funcționare este de sub 20 de decibeli, aproape imperceptibil pentru urechea umană. Calitate importantă, mai ales noaptea.

daikin stylish

Control inteligent de la distanță
Cu Daikin Online Controller ca dotare standard, seria Stylish poate fi controlată în întregime de la un smartphone, de oriunde te-ai afla. Aplicația furnizează și informații despre consumul de energie al unității.
Modulul Wi-Fi este integrat în placa de bază.

Daikin Stylish va ajunge în magazinele românești în aprilie. Prețul urmează să fie comunicat.

Despre Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. este un producător european de aparate de aer condiționat, pompe de căldură și echipamente de refrigerare, având circa 5.500 de angajați în Europa și 10 fabrici de producție în Belgia, Republica Cehă, Germania, Italia, Turcia și Regatul Unit.
Daikin are o experință de peste 90 de ani în proiectarea și producerea de tehnologii de încălzire șir răcire

*„Efectul Coandă constă, în principiu, în a crea o zonă de depresiune în plin aer, de-a lungul unui perete, care permite fluidelor să se proiecteze şi să ia direcţia peretului unde s-a generat depresiunea”. Henri Coandă, 1969.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close