Închide

Ce vrei să cauți?

Energie gratuită de la pompele de căldură Vaillant

vaillant
vaillant

E absolut sigur că energia electrică, gazele naturale sau alți combustibili fosili nu se vor ieftini pentru noi, consumatorii finali, ci din contră, se vor scumpi constant.
Devin astfel interesante metodele alternative/regenerabile pentru încălzirea/climatizarea locuinței și pentru obținerea apei calde menajere.
Sunt bazate pe energia Soarelui, inepuizabilă – spun astrofizicienii – pentru câteva miliarde de ani. Plus că e gratuită.

Probabil că ați auzit de pompele de căldură
Vorbim de o tehnologie veche de vreo sută de ani, verificată în timp și a cărei eficiență a crescut mult la echipamentele de generație nouă.
Principiul de funcționare este simplu: pompele preiau căldura (provenită de la Soare) stocată în aer, sol sau apele freatice, o concentrează și o livrează în locuință.

Am discutat cu tehnicieni Vaillant –  producător mondial de top de pompe de căldură – care sunt avantajele tehnologiei și de unde e bine să pornești documentarea dacă te tentează ideea.

De ce pompele de căldură Vaillant sunt o soluție inteligentă
Investiția într-un astfel de sistem este importantă, dar în timp se amortizează datorită eficienței.
Cum spuneam, căldura de la Soare este stocată în aer, în pământ și în pânza freatică.
O pompă de căldură folosește această energie din exterior – pentru interior. E nevoie de energie electrică pentru funcționarea pompei, însă randamentul este foarte bun: cu o medie de numai 25% energie electrică, producem 100% energie termică – din care 75% este căldură gratuită din mediu.

pompe de caldura

Această soluție devine și mai economică atunci când combinăm o pompă de căldură cu un sistem fotovoltaic – pentru că generăm foarte ușor electricitatea pentru pompa de căldură, convertind lumina soarelui.

Ce tipuri de locuințe sunt potrivite pentru pompele de căldură Vaillant
Evident, o altfel de soluție de climatizare este ideală pentru proiectul unei case noi, dar se potrivește și pentru imobile mai vechi care trec prin renovare și reabilitare termică.
Important este că soluțiile Vaillant au fost verificate în timp în toate regiunile din Europa, din sud până în nordul extrem.
În acest mini-documentar, puteți vedea povestea unui meteorolog suedez aflat într-o regiune aspră, relativ aproape de Cercul Polar. Pompa de căldură asigură o temperatură confortabilă și în acest loc geros:

Cum funcționează
Ca să înțelegem rapid, să ne gândim la un frigider. Diferența de funcționare: procesul termic este inversat.
În timp ce un frigider dă căldura din interior mediului înconjurător, o pompă de căldură transferă căldura din exterior în interior:

Vara, pompele Vaillant răcoresc
Pe timp de caniculă,  pompele de căldură de la Vaillant funcționează invers: răcesc clădirea.
De pildă, în modul de răcire activă, pompa de căldură reduce temperatura apei care circulă prin sistemul folosit iarna la încălzire. Apa absoarbe căldura din casă și o duce în exterior.

Funcționare silențioasă
Pompele Vaillant sunt printre cele mai silențioase de pe piață. Nivelul de zgomot al unei unități exterioare este de sub 50dB.

vaillant

Cum poți să obții informații mai detaliate și consultanță
Nu există un singur sistem bazat pe pompă de căldură care să se potrivească tuturor imobilelor. De aceea, ai nevoie de consultanță.
Există o listă de experți Vaillant (click!) cu care poți discuta ce pompă de căldură se potrivește cel mai bine nevoilor tale, dacă are sens să îți extinzi sistemul și ce eventuale subvenții poți primi. Sau poți vizita un showroom Vaillant.

Exemplu de sistem Vaillant
Pompele de căldură flexoTHERM exclusive captează energia din aer, pământ sau pânza freatică, la alegere, în funcție de condițiile din locul unde sunt instalate.
Pot fi integrate într-un sistem de încălzire deja existent.

vaillant

Este posibil să reglăm temperatura din locuință, de la distanță, prin aplicație mobilă, de pe smartphone.
flexoTHERM exclusive este un singur exemplu, gama de pompe de căldură Vaillant fiind mult mai largă.

Made in Germany
Pompele de căldură Vaillant sunt fabricate în Germania și sunt exportate pe aproape toate continentele, în peste 80 de țări.

Despre Vaillant
Vaillant este o marcă – afacere de familie – cu peste 140 de ani de experiență în tehnologii de încălzire. Fabrică pompe de căldură de 40 de ani.
Compania oferă o garanție extinsă de 5 ani (specific pentru fiecare țară) pentru fiecare pompă de căldură Vaillant și până la 10 ani garanție materială pentru compresor.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu