Închide

Ce vrei să cauți?

Oficial, de la Facebook: setări pe care le poți face

facebook privacy
facebook privacy

„Ni s-a spus foarte clar că setările legate de protecţia datelor personale şi alte instrumente importante sunt greu de identificat de către utilizatori şi trebuie să facem mai mult pentru a îi informa în mod corect pe oameni.
Vom lua o serie de măsuri în perioada următoare, astfel încât utilizatorii să aibă mai mult control în privinţa protecţiei acestor date. O bună parte a actualizărilor este în lucru de ceva timp, însă evenimentele recente le-au reconfirmat importanţa” – spun oficialii Facebook într-un comunicat oficial.
Și continuă cu info despre setări:

Opţiuni mai uşor de localizat şi utilizat.

Am remodelat întregul meniu de Setări pentru dispozitivele mobile, de sus în jos, astfel încât totul să poată fi găsit cu uşurinţă.
Am renunţat la diferitele Setări dispersate pe aproape 20 de ecrane şi le-am adus pe toate într-un singur loc. Am înlăturat opţiunile ce nu mai erau de actualitate, astfel încât să fie clar ce informaţie poate fi sau nu partajată cu aplicaţia.

mark zuckerberg

 Un nou meniu: Privacy Shortcuts.

Pe lângă simplificarea meniului de Setări, oamenii ne-au spus că informaţiile privind protecţia datelor personale, securitatea şi reclamele ar trebui să fie mult mai uşor de găsit.
Privacy Shortcuts este un meniu ce permite controlul datelor din câteva atingeri ale ecranului şi oferă explicaţii clare despre modul în care acest control funcţionează. Toate aceste elemente oferă o experienţă vizuală îmbunătăţită, mai clară şi mai uşor de găsit. De aici, utilizatorii pot să:

  • Îşi îmbunătăţească securitatea contului: mai multe straturi de protecţie pot fi adăugate contului, precum autentificarea în doi paşi. Dacă această opţiune este activată, iar cineva încearcă să se autentifice de pe un dispozitiv necunoscut până atunci, platforma va trimite o cerere de confirmare.
  • Îşi gestioneze informaţiile personale:postările de până atunci pot fi revizuite sau şterse dacă este cazul. Aici sunt incluse postările distribuite sau reacţii la acestea, cererile de prietenie transmise sau căutările făcute pe Facebook.
  • Stabilească ce reclame sunt afişate:prin gestionarea informaţiilor pe care le folosim pentru a afişa reclame; Ad Preferences explică modul în care funcţionează publicitatea pe Facebook şi care sunt opţiunile utilizatorilor.
  • Controleze cine poate vedea postările şi informaţiile de profil: informaţiile postate pe Facebook aparţin utilizatorilor şi ei sunt cei care trebuie să stabilească cine le poate vedea şi ce tip de informaţii sunt afişate pe profil.

 Instrumente pentru a găsi, descărca şi sterge datele de pe Facebook. 

Este important să putem oferi informaţii clare despre modul în care colectăm şi utilizăm datele, dar este şi mai important ca oamenii să vadă şi să gestioneze propriile informaţii.
Unii oameni vor să şteargă unele lucruri pe care le-au postat cu ceva timp în urmă, alţii sunt pur şi simplu curioşi să afle ce informaţii deţine Facebook despre ei.
Aşa că am introdus opţiunea Access Your Information – un mod mai sigur prin care oamenii pot accesa si gestiona informaţii precum postări, reacţii, comentarii sau căutări. Din această secţiune pot fi şterse orice informaţii din Timeline sau legate de profil, ce nu ar trebui să mai fie pe Facebook.

Am simplificat şi modul în care datele postate pe Facebook pot fi descărcate –  pentru că, în esenţă, acestea aparţin utilizatorilor. O copie securizată a acestora poate fi descărcată şi chiar transferată către un alt serviciu. Aici sunt incluse fotografii, contacte adăugate contului, postări din Timeline şi altele.

 Ce urmează?

Este tot în responsabilitatea noastră să spunem utilizatorilor ce date colectăm şi utilizăm, într-un limbaj detaliat, însă uşor de înţeles. În săptămânile următoare vom propune o serie de actualizări ale Condiţiilor de Utilizare a Facebook, bazate pe angajamentul nostru faţă de oameni.

Vom actualiza şi politica de utilizare a datelor pentru a explica mai bine ce date colectăm şi cum le utilizăm. Scopul acestor actualizări este transparenţa şi nu dobândirea unor noi permisiuni de a colecta, utiliza şi distribui informaţiile.

Pentru aceste schimbări am lucrat împreună cu autorităţile de reglementare, legiuitori şi experţi în protecţia datelor. Vom reveni cu detalii, inclusiv pe tema măsurilor anunţate de Mark săptămâna trecută.

Articole populare Ultima luna

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    – lumea se panica dar informațiile le dai cu acordul tău, cât și sincronizarea cu contactele telefonului, precizarea a unei locații, poza și amprenta ta , toate cu acordul tău. restul cât de surprins ar fi pentru câțiva, pare doar ca au dai click pe orice fără sa se uite.

Adaugă comentariu