integraledu

Odată, la Paris, am tras la hotel boutique. Nu prea m-am înțeles, în engleză, în privința camerei, cu recepționerul-emigrant, care se pare că avea o zi proastă și era cam indispus.

Întâmplarea a făcut ca proprietara hotelului, o doamnă venerabilă care aducea cu Edith Piaf, să iasă din biroul ei și să intervină în franceză.
Mi-am scotocit mintea după rămășițele acestei limbi deprinse în liceu și i-am explicat care e problema. I-am devenit „doamnei Piaf” brusc simpatic datorită francezei mele cu accent balcanic și mi-a oferit o minunată cameră, cu o mică grădină din care puteam să zăresc un pic din Turnul Eiffel, mult mai bună decât aș fi primit de la recepționer, în engleză.

Vom avea în următorii zece ani aplicații de traducere automată, pe bază de voce, pe telefon. Ne vor ajuta să ne înțelegem, elementar. Dar pentru interacțiuni umane mai fine, aplicațiile respective vor rămâne limitate.

În lumea globalizată în care trăim, a avea fluență deplină și spontaneitate în una-două limbi străine este esențial. De competența aceasta depind succesul profesional și prosperitatea personală.
Să înțelegi rapid despre ce e vorba, să pricepi o glumă, să fii elocvent în susținerea punctului de vedere într-o altă limbă decât cea maternă sunt calități obligatorii pentru performanța profesională.

Iar momentul cel mai bun pentru a deprinde limbi străine este, știm, în copilărie și adolescență: altfel e urechea, alta e plasticitatea creierului.

Copilăria și adolescența sunt totodată vremea experimentelor, a  descoperirii pasiunilor de care va depinde fericirea în viață: e un chin să prestezi o muncă, aleasă greșit, pentru care nu ai nicio pasiune. Poate că un copil se gândește să se facă medic dar își descoperă la un moment dat pasiunea pentru arte. Poate altul visează să devină fotbalist dar descoperă chimia. Sau invers.

O tabără de vacanță în străinătate, precum cele promovate de IntegralEdu*, poate fi esențială pentru viitorul copilului, datorită studiului intensiv al unei limbi străine cu profesori vorbitori nativi, a activităților diferite față de programa școlară formală și a contactului cu alte culturi.

Puteți alege din mai multe tipuri de tabere IntegralEdu:
De când a apărut conceptul de tabără în Europa, cu vreo sută de ani în urmă, a trecut timp suficient pentru a se alcătui o ofertă din care să alegeți ce vi se potrivește mai bine:

Tabere recreative: includ 20 de ore de studiu/săptămână al unei limbi (engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, olandeză, rusă, chineză etc.) + activități recreative generale.

integraledu

Tabere mixte (ore de limbă străină + activități specializate: sport sau arte cu antrenori profesioniști/profesori specializați). Exemple: engleză și fotbal; engleză și echitație; engleza și fotografie; engleză și teatru etc.

Tabere academice pentru studiul anumitor materii (pregătire pentru programele GCSE, A-Levels, IB).

Tabere de pregătire pentru universitate
– dezvoltă competențele lingvistice, propun simulări de interviu, întocmirea scrisorii de motivație, consiliere individuală în scopul orientării profesionale, seminarii tematice.

Tabere tematice și/sau vocaționale, care necesită un nivel intermediar de stăpânire a limbii engleze: curs de oratorie și dezbatere, jurnalism, artă teatrală, artă cinematografică, fotografie, design, modă, dansuri, balet, muzică, etc.

Day camp (Vacanță în familie), recomandată părinților care consideră că este prea devreme să-și lase copiii singuri în tabără.

La secțiunea „Tipuri de tabere” găsiți descrierea completă a variantelor.

Important: unele tabere oferă la final certificate internaționale de cunoaștere a limbilor străine.

La IntegralEdu găsiți peste 300 de tabere de limbi străine, în peste 15 țări.
Principalele destinații pentru tabere: Marea Britanie, Irlanda, Malta, SUA, Elveția, Franța, Belgia, Austria, Germania, Italia, Spania, Portugalia, China.

Câteva exemple dintre cele 300 oferte: tabăra Academic Summer Cambridge (13-14; 15-18 ani), Tabăra în Berlin-Mitte (14-17 ani), Tabăra Aiglon – Elveția (8-17 ani), Tabăra La Liu Brooklyn (12-18 ani); Tabăra în Sliema-Malta (13-17 ani), Tabăra în Vichy (12-16 ani), Tabără în Roma (16 ani plus), Tabăra în Segovia (13-17 ani).

Cele mai interesante și inedite programe și activități

 • Tabăra la Hotel Institute Montreux: pentru elevi și studenți (16-20 de ani). Limba: engleză. Participanții deprind, printre diverse activități interesante, și secretele artei culinare și ale managementului hotelier. Dotările campusului Cesar Ritz sunt deosebite.integraledu 
 • Tabăra la Oxford, Cambridge Advanced Studies Program. Programul, pentru vorbitorii avansați de engleză, se desfașoară în incinta a trei dintre cele mai prestigioase campusuri universitare din Marea Britanie – Oxford, Cambridge și Londra, cursanții având posibilitatea să aleagă între ele. Vârsta 16-18 ani.
 • Tabăra la Millfield School. Școala a fost inființată în 1935 și are o bază sportivă excelentă. Cursurile sunt potrivite pentru elevii care au un nivel mediu de limbă engleză și care doresc să-și continue studiile în Marea Britanie.
 • Tabăra The College Experience (14 – 18 ani). Cursul lingvistic se desfășoară la prestigioasa Tufts University din Boston.
 • Copilul dumneavoastră învață chineza? Tabăra din Beijing (15-21 de ani) este potrivită: 20 de ore intensive în această limbă pe săptămână, cu profesori vorbitori nativi, plus vizite la cele mai interesante locuri istorice din China.

Cât costă?
Taxele depind de durata taberei și, evident, de calitatea instituției și a profesorilor.
Taberele cu tarifele cele mai ridicate sunt în Elveția. Un top:

 • Tabăra la Le Rosey, Rolle. Le Rosey a fost fondată în anul 1880 și este cea mai veche și renumită școală internat din Elveția. Limbile predate: engleză, franceză, spaniolă.
  Trainerii și profesorii sunt deosebiți. Un exemplu: copiii care aleg ca activitate fotbalul au antrenori de la Real Madrid.
  Alte activități: ateliere de fotografie digitală, web design, producție filme de scurt metraj, tenis de câmp, înot, dansuri (hip-hop), golf, autoaparare, gastronomie.
  Taxe pentru 3-4 săptămâni de tabără: între 9.800 și 13.200 franci elvețieni.
  Pentru detalii, click.
 • Tabăra la Institut auf dem Rosenberg. Școală privată tip internat la poalele Alpilor, cu vedere spre St. Gallen. Limbile predate: engleză, franceză, germană. Sunt incluse ore de leadership, lucru în echipă, tehnici esențiale de supraviețuire (construirea unui adăpost, aprinderea focului, orientare cu busola etc).
  Taxe pentru 2-4 săptămâni: între 6.480 și 12.690 franci elvețieni.
  Detalii, aici.
 • Tabăra Aiglon. (8-17 ani). Pe lângă cursurile de engleză și franceză, elevii pot face excursii în Alpi și să înnopteze într-o cabana de munte. În program sunt trecute sporturi nautice (iahting, windsurfing, caiac-canoe), dar și activități creative, ca teatrul și pictura.
  Taxe pentru 2-4 săptămâni: între 6.100 și 10.800 franci elvețieni.
  Detalii, aici.integraleduSunt de asemenea și tabere cu taxe mai convenabile, printre care:

Cum alegeți tabăra cea mai potrivită
După ce discutați cu copilul în ce țară i-ar plăcea să meargă și ce activități preferă în tabără, intrați pe site-ul edutabere.ro.
În partea stângă găsiți un configurator pe care îl alimentați cu preferințele și informațiile dumneavoastră: limba predată în tabără, vârsta copilului, țara, perioada și bugetul.
Veți obține mai multe variante. De acum vă trebuie răbdare să citiți descrierea fiecărei tabere și să vedeți dacă ce vi se pare dumneavoastră potrivit îi place și copilului.

Dați click și pe secțiunea Oferte, unde sunt afișate discount-uri.

În afară de configurator, în dreapta site-ului găsiți (după ce selectați o tabără) o listă cu consultanți IntegralEdu care vă pot da informații suplimentare și orienta către cea mai bună alegere.
Nu ezitați să intrați în legătură cu ei, sunt acolo să vă ajute, fără niciun fel de obligație din partea dumneavoastră.
Succes!
_________________________________

IntegralEdu este cel mai important consultant educațional din România pentru studii în afara țării, cu birouri în București, Constanța, Craiova, Galați, Iași și Timișoara.
Grupul de firme INTEGRAL are o experiență internațională de peste 25 de ani în consilierea elevilor, părinților și a tuturor celor interesați de alegerea celor mai bune programe educaționale și instituții de învățământ din străinătate, studii gimnaziale, liceale, universitare și centre de limbi străine. Prezentă în România din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanță în educație la nivel local și reprezintă peste 500 de instituții de învățământ de top din întreaga lume. Pentru mai multe informații, puteți accesa www.integraledu.ro, www.worldeducation.ro și pagina de Facebook.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close