atacuri hacker

Montezi la intrare o ușă de oțel cu două încuietori sofisticate. Pui grilaje solide la ferestre.
Dar nu asiguri geamul de aerisire de la pod, gândind că hoții nu or să se cațere pe acoperiș.
Surpriză, la întoarcerea din vacanță, găsești casa răscolită de răufăcători, care au pătruns tocmai prin pod.

Cam asta se poate întâmpla și cu rețeaua de Internet de acasă.
Computerele și telefoanele mobile sunt de obicei sigure pentru că au instalate soluții de securitate.
Dar ai mai montat două camere video IP de supraveghere, un baby monitor în camera copilului și o priză Wi-Fi de la care să pornești, via smartphone, aerul condiționat cu 15 minute înainte să ajungi acasă.
Fiecare astfel de echipament integrat în rețeaua net poate fi vulnerabil la atacurile informatice, adică „geamul nesigurat de la pod” prin care hackerii pătrund în casa ta.

Aceasta este rațiunea creării Bitdefender BOX 2 – un „bodyguard” digital, competent și neobosit, care să îți păzească locuința de infractori cyber, 24 de ore din 24.

Anul trecut eram în discuții cu un partener Bitdefender, șeful IT al unei companii. Am ajuns la subiectul vulnerabilității unor prize inteligente (prize conectate la Internet, care pot fi comandate de la distanță, n.m.)
I-am cerut permisiunea ca specialiștii noștri să verifice securitatea unor astfel de prize montate chiar în casa lui. Managerul IT a fost șocat să urmărească pe telefon imaginile transmise de camerele video din locuință: reușisem rapid să controlăm de la distanță respectivele prize, să stingem și să aprindem lumina, să pornim muzica – povestește Florin Talpeș, fondatorul și CEO Bitdefender.
În lume, zeci de mii de locuințe folosesc modelul acela de priză.

Ce este Bitdefender BOX 2

Bitdefender BOX, lansat acum în ediția a doua, a fost creat și este fabricat în România, la Satu Mare. De aici este exportat pe piețele din SUA, Canada, Franța, Germania, Japonia, după ce anul acesta a fost premiat la cel mai mare târg de electronice de consum din lume, CES Las Vegas.

atacuri informatice

Este un dispozitiv care identifică toate echipamentele din casă conectate la Internet și le protejează de atacuri: computere, smartphone-uri, camere video, televizoare, prize, senzori etc.

Bitdefender BOX folosește expertiza de peste 16 ani a companiei în software și înglobează 21 de brevete de invenţie înregistrate de cercetători din echipele din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. Este rezultatul programului de stimulare a inovației în Bitdefender, în care angajații pot aloca 20% din timpul petrecut la birou dezvoltării de idei out-of-the-box, menite să genereze un grad crescut de inovație. Bitdefender a investit 89 de milioane de euro în cercetare și dezvoltare în perioada 2014-2017, iar un sfert din acest buget este alocat proiectelor cu potențial de a deveni revoluționare, precum Bitdefender BOX.

Cum ne protejează Bitdefender BOX 2

Verifică toate adresele web/site-urile accesate de dispozitivele din casă, le compară rapid cu lunga listă a celor  detectate ca periculoase și, dacă identifică un URL dubios, îl blochează și alarmează utilizatorul. Poate această acțiune ni se pare banală, dar 60-70% din atacurile informatice vin prin site-urile accesate.

Supraveghează și identifică dispozitivele conectate la rețeaua web. Utilizatorul Bitdefender BOX este avertizat de fiecare dată când un nou device accesează rețeaua și este întrebat dacă îi permite accesul sau îl blochează.

Orice nou echipament conectat este scanat și i se stabilește gradul de vulnerabilitate la atacurile din exterior.

Detectează anomaliile de utilizare în rețea. După ce e instalat, box-ul începe să învețe comportamentul utilizatorilor și al device-urilor: unde se conectează, ce fel de trafic fac, la ce ore etc. Când unul dintre device-uri înregistrează un trafic neobișnuit, este blocat și este lansat un avertisment.

Detectează și blochează IP-urile atacatorilor care încearcă forțarea parolelor web.

Blochează plățile online dacă apare o conexiune necriptată.

Permite asistența parentală: pentru userii definiți drept copii pot fi setate restricții pentru anumite tipuri de site-uri, ore de acces și se poate face monitorizarea de către părinți a traficului web.

Bitdefender BOX vine la pachet cu cea mai completă suită de protecție oferita de producătorul său, Total Security, valabilă un an, și care poate fi instalată pe un număr nelimitat de echipamente.

Cui îi este recomandat Bitdefender BOX

Oricărei familii care are cel puțin un echipament conectat la Internet și care rămâne permanent în casă. Adică, echipamente altele decât laptopurile, tabletele și telefoanele mobile. Dacă ai instalat camere video IP, dacă televizorul este de tip smart și conectat la Internet, dacă ai senzori de incendiu, efracție sau inundație, ești clientul potrivit pentru Bitdefender BOX.
De aceea, produsul a fost lansat mai întâi pe piețele vestice: acolo, gradul de integrare în locuință a echipamentelor conectate la Internet este ridicat, în medie 15 pe fiecare familie.
În Statele Unite de pildă, este o frenezie a achiziției de smart speakere – difuzoare care, în afară de preluarea muzicii, se conectează in cloud și funcționează ca asistenți virtuali comandați prin voce pe baza soluțiilor Google sau Amazon.

Este complicat de utilizat?
Deloc. Nu trebuie să fii specialist, poate să îl seteze oricine.
Conectezi Bitdefender BOX la router-ul de acasă și instalezi o aplicație pe smartphone, prietenoasă și intuitivă, prin care comunici cu acest bodyguard cyber.
Dar despre testul de utilizare și instalare vă povestesc în episodul următor.

Bitdefender BOX este comercializat la prețul de 999,99 lei. Produsul va fi disponibil în prima lună în exclusivitate la eMAG, iar ulterior va putea fi cumpărat și de pe site-ul Bitdefender și de la partenerii autorizați. După primul an de utilizare, abonamentul anual costă 299,99 lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close