Acum șapte ani, în octombrie 2011, puneam mâna la Londra pe primul smartphone Samsung Note, o „struțo-cămilă” cum spuneam atunci, nici smartphone, nici tabletă.
Avea cel mai mare ecran întâlnit la un mobil (5,3 inci) și nedumerea și mai mult pentru că venea cu un stylus, accesoriu dispărut și specific primelor smartphone-uri primitive.
Samsung Note prima ediție arăta așa:

Au fost mulți sceptici atunci în privința Note, dar Samsung își permitea experimentul – tocmai detronase Apple de pe locul 1 în topul mondial al producătorilor.
Off the record aflasem că struțo-cămila Note fusese creată la ordinul unui șef Samsung care le ceruse inginerilor un smartphone pe care să lucreze ca pe un computer și, în plus, pe care să noteze idei, informații și să deseneze ca pe un carnet cu foi de hârtie.
Un șef vizionar se pare, pentru că Galaxy Note a avut succes, iar în această toamnă avem seria 9.
Galaxy Note9, carevasăzică.

La lansarea Galaxy Note9 am spus că ni se pare cam scump (5.900 de lei, varianta de 512GB, la eMAG), dar mi s-a sugerat „nu mai bine vezi tu mai întâi de ce e în stare” și dacă merită banii?

Pentru început, propun să ne uităm la un clip de promovare a Galaxy Note9 (3 minute) care sintetizează punctele tari ale noii creații Samsung:

Galaxy Note9 este un smartphone potrivit pentru creativi, traineri, manageri, studenți și liceeni, pentru toți cei care lucrează intensiv cu text și imagine. Ai toate schițele și ideile de proiecte în telefon, ordonate, le poți salva in cloud sau trimite rapid colaboratorilor.
Cu S Pen-ul, stylus-ul reinventat, faci rapid capturi de ecran și notezi informații esențiale, desenezi. De exemplu, dacă citești o carte pe aplicația Kindle, extragi pasaje, le adnotezi și le salvezi pentru mai târziu:

S pen samsung

Iei notițe rapide fără să deschizi smartphone-ul. Scoți S Pen-ul, apeși pe buton și scrii pe ecranul telefonului închis. Save apoi și ai notița în telefon.

smartphone samsung

Iar stresații găsesc și imagini de colorat, dacă activitatea asta îi relaxează 🙂

S Pen-ul funcționează și ca declanșator foto pe o distanță de maximum 10 metri. Deschizi camera foto, apeși o dată butonul S Pen-ului și ai făcut fotografia. Util pentru selfie-uri, de pildă. Dacă apeși butonul S Pen-ului de două ori, comuți fotografierea de la camera din față la cea din spate și invers.

S Pen-ul poate fi, de asemenea, telecomandă pentru Youtube, galeria foto sau prezentări – când conectezi Galaxy Note9 la un monitor extern, prin HDMI, și îl folosești ca unitate PC.

samsung

Dacă ai de ținut o prezentare și în sală găsești un display, nu mai trebuie să vii cu laptopul.

Galaxy Note9 este un smartphone dual SIM. Spațiul pentru al doilea SIM poate fi folosit și pentru extinderea memoriei prin inserarea un card microSD. Astfel ajungi până la 1TB, dacă ai modelul de 512GB (câți dintre noi au memorie de 1TB pe laptop? 🙂

Bateria este de 4.000mAh. Se cunoaște această creștere de capacitate față de precedentul Note8.
La o utilizare obișnuită, bateria Galaxy Note9 ține mai mult de o zi. Desigur că după un anumit număr de încărcări bateria mai slăbește, dar oricum nu mai trebuie să cari în deplasări și un power bank sau să cauți prize.

smartphone

Dacă primul Note uimea cu un ecran de 5,3 inci, Note9 vine cu unul de 6,4 inci (diagonală 16,2 cm). Este un display excelent, AMOLED, cu rezoluția de 1440 x 2960. Bun pentru filme dar și pentru citit ebook-uri.
Astfel că Galaxy Note9 devine un smartphone potrivit nu numai pentru creativi și manageri, ci și pentru consumatorii pasionați de multimedia, mai ales că vine cu o configurație puternică.
Dar despre asta vom vorbi în episodul viitor.
(va urma)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close