joc online educatie financiara

Nu o să vă mai plictisesc cu datele sondajelor care arată că românii nu sunt tocmai alfabetizați în domeniul finanțelor. E o evidență că destui nu știu ce e  acela IBAN, de pildă.
Dar se pare că totuși instinctul ne funcționează bine, de vreme ce un recent sondaj arată că dintre aceia care au încercat să ia un credit în ultimii trei ani:

  •  mai mult de 87% afirmă că niciodată nu împrumută mai mult decât îşi pot permite să ramburseze confortabil
  • 84% se gândesc serios înainte să ia un credit
  • 72% se împrumută doar când este absolut necesar
  • doar  puţin peste 10% spun că iau împrumuturi sub impulsul momentului

Un alt fel de manual de finanțe personale

În fine, manualele de finanțe sunt destul de aride pentru nespecialiști, cu un jargon profesional specific cam indigest pentru profani, așa că vă aduc aminte că aveți la îndemână un test online care face cel puțin trei lucruri interesante:
– te ajută să îți dai seama cât de bine te pricepi să îți administrezi finanțele proprii
– te învață/îți predă într-un stil accesibil noțiunile utile de educație financiară
– te relaxează

Te relaxează spun, pentru că este un joc distractiv, accesibil pe laptop, desktop sau smartphone, un proiect care ilustrează foarte bine conceptul de Gamification în instruire și promovare. E cel mai complex astfel de proiect pe care l-am văzut în ultimii ani.
Este vorba de jocul online, gratuit, Știi cu banii de pe platforma sigurantafinanciara.ro.
Îl găsești aici (click!).
E simplu să îl joci și te va prinde. Îți faci cont, îți compui un avatar și pornești.

Am jucat și eu Știi cu banii în ultimele săptămâni
Producătorul a muncit mult și atent la construcția jocului. Probele sunt diverse, de la la teste gen grilă, la Spânzurătoarea și probe de îndemânare.
Peisajul este cel de lume virtuală, în care avatarul tău călătorește.

Și pentru că răbdarea/așteptarea sunt calități esențiale pentru a evita cheltuielile compulsive, primești la fiecare etapă a Știi cu banii un nivel de energie. Odată ce l-ai consumat, trebuie să aștepți un anumit număr de ore pentru a-ți încărca bateriile. Ce faci în timpul acesta? Primești niște link-uri către articolele sigurantafinanciara.ro, excelent scrise, de pildă acestea (click!).

Spoilerele sunt nesuferite :), inclusiv la jocuri online, așa că nu vă spun mai mult, ci vă îndemn să dați click pe joc. Nu trebuie să downloadați nimic, e de ajuns o conexiune la net.
Și există și niște premii săptămânale, plus marele premiu la finalul jocului, în ianuarie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close