fermieri

Am dat pe Facebook peste un grup de orășeni care s-au mutat la țară, au surplus de legume și fructe din producția proprie și se chinuiesc să caute cumpărători.
Pentru ei, dar nu numai, un anunț util:

Carrefour România a început un program integrat de susținere a fermierilor români care vor să treacă la un model de business de tip agricultură BIO/ecologică.
Programul, Creștem România BIO” reprezintă un angajament pe termen lung, deschis oricărui fermier român care dorește să fie certificat BIO, prin care Carrefour va oferi suport direct pe toată durata procesului de conversie.
Scopul este acela de a crea în România un segment puternic de producători certificați BIO, care să poată oferi românilor șansa de a mânca mai bine.

Prin noul program, Carrefour oferă agricultorilor un pachet care cuprinde:

  • acoperirea costurilor în vederea obținerii certificării în primul an;
  • consultanță la cerere, oferită prin parteneri specializați, pentru elaborarea dosarului;
  • contracte ferme pentru preluarea producției la prețuri competitive pentru perioada în care agricultorul nu deține certificare BIO, dar se află în procesul de conversie către aceasta;
  • contract ferm de preluare a producției 2 ani după obținerea certificării;
  • schimb de experiență cu parteneri care au trecut deja prin acest proces;
  • campanii de promovare a produselor și producătorilor români BIO.

Creștem România BIO

Producătorii care își doresc să respecte regulile impuse în agricultura ecologică, conform verificărilor făcute de organismele autorizate, pot aplica în cadrul programului atât în hipermarketurile Carrefour, cât și online, pe platforma www.crestemromaniabio.ro.

2 Comments

  1. puteti ajuta si cu o adresa sau mai multe info despre „orășeni care s-au mutat la țară, au surplus de legume și fructe din producția proprie și se chinuiesc să caute cumpărători”?
    cred ca mare parte din cei ce trec pe aici sunt simpli cumparatori interesati de produse cat mai proaspete, destul de putini sunt producatori

  2. Cautati pe Facebook grupuri gen „Viata la tara”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close