film romanesc

Noul film românesc „Queen Marie of Romania” pare să fie semnul că cinematografia românească poate scăpa din blestemul unor jenante pelicule istorice, încropite în ultimii zeci de ani de diverși serginicolaești, la comanda unor politruci.
Zic jenante, pentru că propaganda le umfla cu o serie de minciuni penibile, plus că scenariile erau construite aiurea, neclare și scremut „artistice”.

Anii imediat următori încheierii primului război mondial. Rege este Ferdinand. Cumsecade, pasionat de botanică, pare să nu aibă anvergura unchiului Carol I.
În schimb, soarta i-a dat o soție imperială: pe englezoaica Maria, nepoată a reginei Victoria a Marii Britanii și a țarului Alexandru al II-lea.
Filmul, cu un scenariu riguros istoric, spune povestea Mariei, ca regină și ambasadoare extraordinară în capitale europene, a României Mari.

Rolul principal aparține Roxanei Lupu, actriță foarte potrivită pentru roluri regale, devreme ce a întruchipat-o recent și pe Elisabeta a II-a, într-un documentar BBC (foto).

roxana lupu queen marie

Producător al „Queen Marie of Romania” este Radu Apostolescu, unul dintre fondatorii (în 2001) al eMAG.
După ce a ieșit din acționariatul retailerului online, Radu Apostolescu a dezvoltat afaceri în producția video (Abis Studio) și medicina privată.

Filmul a primit tot ce trebuie pentru a fi un succes: cel mai mare buget pentru o peliculă românească de după 1989, coloană sonoră impecabilă, efecte asemenea, actori străini acolo unde a cerut scenariul.
E o poveste reușită și sinceră despre istoria României.
Noul film românesc „Queen Marie of Romania” va rula în cinematografe începând cu 8 noiembrie 2019.

3 Comments

  1. At fi bine dacă ar intra și pe Netflix și HBO Go.

  2. Din pacate, rigurozitatea are de suferit. Ai actori francezi pentru personaje ce vorbeau franceza, si ii pui sa vorbeasca engleza ? Bratianu si Saint-Aulaire vorbind in engleza ? E penibil. Sau regina cu Clemenceau tot in engleza in loc de franceza ? Sau regina cu Ferdinand vorbeste in engleza (corect) dar cu copiii ei si cu Stirbey vorbeste in romana, cand stim ca vorbeau in engleza ?

  3. Filmul se poate vedea online legal aici: https://bit.ly/2TrwPbM
    Vizionarea costă 12 lei 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close